OPERACIÓ PUERTO
Esports 29/01/2013

Eufemiano Fuentes diu que va treballar amb ciclistes "i altres esportistes"

El metge, principal acusat de l'operació Puerto, ha dit que parlava en clau perquè creia que el seu telèfon estava intervingut "per la premsa"

Efe
2 min
El metge Eufemiano Fuentes, sortint dels jutjats / CHEMA MOYA / EFE

MadridEl metge Eufemiano Fuentes, principal acusat de l'operació Puerto, ha declarat davant la jutgessa del jutjat penal número 21 de Madrid i ha assenyalat en la seva declaració que va treballar "sobretot amb ciclistes i altres esportistes".

"La majoria eren ciclistes, però hi havia clients d'altres esports", ha dit durant la seva intervenció el metge canari. Fuentes ha aclarit que "els feia analítiques de forma periòdica, ja que venien per preparar una competició determinada, a comprovar la seva preparació, si s'alimentaven bé", i per això ha precisat que es dirigien a la consulta hematològica del carrer Zurbano de Madrid.

Eufemiano Fuentes també ha afirmat que parlava en clau perquè creia que el seu telèfon estava intervingut "per la premsa". Així ho ha assegurat quan la fiscal li ha preguntat per què en les converses telefòniques intervingudes per la Guàrdia Civil abans de la seva detenció el maig del 2006 se l'escolta parlar en clau, sense utilitzar noms de persones o de medicaments.

L'acusat ha respost assegurant que el 2001 el seu telèfon va ser "intervingut" per alguns periodistes i que des de llavors li "va entrar la por al cos", de manera que solia ser extremadament prudent en les seves converses. "Però mai vaig imaginar que el meu telèfon estigués intervingut per algú que no fos de la premsa", ha afegit.

La representant del ministeri públic també li ha preguntat per què les bosses de plasma i de sang refrigerades intervingudes en els registres practicats per la Guàrdia Civil estaven identificades amb sobrenoms i no amb els noms dels seus propietaris. "Simplement per comoditat. Era més curt que posar el nom i els dos cognoms", ha dit Fuentes, que ha afegit que, tot i això, cada bossa estava degudament identificada mitjançant un codi i unes inicials que, a més, els ciclistes coneixien.

stats