WIMBLEDON 2019
Esports 08/07/2019

Els favorits avancen amb pas ferm cap als quarts de final

La número u, Ashleigh Barty, cau per sorpresa i la jove Cori Gauff veu com s'acaba el seu somni

Oriol Santos
2 min
Novak Djokovic celebrant la seva victòria en els vuitens de final

BarcelonaLa jornada dels vuitens de final de Wimbledon ha transcorregut amb total normalitat en el quadre masculí, mentre que ha estat plena de sorpreses en la competició femenina. Nadal, Djokovic i Federer han superat amb claredat els seus respectius rivals i ja són als quarts de final del campionat londinenc. Per la seva banda, Ashleigh Barty, vigent campiona de Roland Garros i actual número u del rànquing, i Cori Gauff, tenista revelació, han caigut eliminades en el primer dia de la segona setmana de torneig a l'All England Club.

Rafa Nadal, el primer a aconseguir el bitllet, ha guanyat amb molta solvència João Sousa (6-2, 6-2 i 6-2). El manacorí va aconseguir la victòria després d'una hora i 46 minuts de partit. El balear està exhibint el seu millor repertori de cops sobre la gespa i ja ha superat les victòries de Björn Borg a Londres, amb un total de 52. Gràcies a aquest triomf, Nadal assoleix la ronda de quarts de final d'un Grand Slam per 39a vegada en la seva carrera. S'enfrontarà dimecres a Sam Querrey, botxí de Dominic Thiem i número 65 del món.

Per la seva banda, el vigent campió de Wimbledon, Novak Djokovic, segueix amb la seva solidesa sobre el verd londinenc. Amb només un set perdut en quatre partits, el serbi ha sumat una nova víctima. El jove Ugo Humbert, de 21 anys, ha caigut en tres sets (6-3, 6-2 i 6-3) davant el quatre vegades campió a l'All England Club. El tenista de Belgrad es creuarà amb el belga Goffin en la següent ronda, a la qual arriba per onzena vegada en 13 anys. El belga serà un rival complicat per a un Djokovic que va camí de revalidar el títol.

En la tònica dels altres dos favorits, Federer ha anat per feina a la pista central del club britànic i ha aconseguit la victòria en 73 minuts. En tres sets i amb molta facilitat ha vençut Mario Berrettini (6-1, 6-2 i 6-2). El tenista de Basilea, que s'enfrontarà al japonès Nishikori, ha demostrat, un cop més, el seu gran talent i la seva elegància sobre la gespa. El suís lluitarà per un lloc a les semifinals en busca del seu novè trofeu de Wimbledon.

El quadre femení, en canvi, continua perdent favorites al tron de Londres. En aquest cas ha sigut la número u, Ashleigh Barty. La tenista australiana ha vist com la nord-americana Alison Riske, número 55 del món, la superava en tres sets (6-3, 2-6 i 3-6). Barty se suma a les ja eliminades Muguruza, Kvitova, Venus Williams, Ribariková i Pliskova. La derrota d'aquesta última, però, li permetrà a Barty mantenir el número u del rànquing WTA.

Tot i aquesta caiguda precipitada de les favorites, Wimbledon 2019 serà recordat pel descobriment d'una tenista amb un talent i un caràcter prodigiosos. Cori Gauff, de només 15 anys, ha perdut contra Simona Halep, número set del món, en dos sets (6-3 i 6-3) i ha quedat fora d'un campionat que sempre recordarà.

stats