Natació sincronitzada
Esports 30/01/2013

Fernando Carpena: "La Federació no ha obert cap dels dos bàndols"

El president de la Federació Espanyola de Natació diu que "assumeix" la responsabilitat dels canvis a l'equip de sincronitzada i nega que tingui alguna cosa a veure en la decisió d'Andrea Fuentes de retirar-se

M. Molina
1 min
Andrea Fuentes, amb el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena

Sant Cugat del VallèsFernando Carpena, president de la Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha sortit al pas de les declaracions d'Andrea Fuentes, que ha anunciat aquest dimecres que es retirava de la competició per motivació i perquè hi havia "dos bàndols" a l'equip de natació sincronitzada. "La Federació no ha obert cap d'aquests dos bàndols"; ha dit Carpena.

El màxim mandatari de la RFEN s'ha desmarcat de l'adéu de Fuentes i ha negat tenir-hi cap responsabilitat. "Quan es retira un esportista és un impacte. Després ho analitzes, parles amb ella i t'adones que és una decisió seva. Al final la consideres respectable i li dones suport", ha dit.

Carpena ha reiterat que la decisió de no renovar el contracte d'Anna Tarrés com a seleccionadora de l'equip de natació sincronitzada es deu únicament a motius "esportius" i que no hi ha cap "maquinació". I s'ha mostrat orgullós del canvi. "Serveix per millorar la moltíssima feina bona que ja s'ha fet".

El president de la Federació ha assegurat que malgrat el canvi d'entrenador i l'adéu de la capitana de l'equip, és optimista. "Hi ha una base molt bona, tenim uns mitjans per treballa encara millors que abans. I un equip que mereix tota la nostra confiança. He vist treballar 16 noies que estan guanyant-se el lloc per ser el successor del Dream Team".

Tanmateix, i en vistes al Mundial de Natació de Barcelona (que es disputa aquest 2013), Carpena ha aplanat el terreny per si els resultats no són bons. "Nosaltres treballem amb cicles olímpics, és veritat que tenim un mundial de Barcelona i és un objectiu molt important. Però no és l'objectiu principal". I, en qualsevol cas, ha dit que: "assumeixo la responsabilitat del que passi, tant per allò bo com dolent".

stats