BARÇA
Esports 02/04/2014

La FIFA sanciona el Barça tota una temporada sense poder fitxar jugadors

La FIFA sanciona el club per incomplir els articles referents al fitxatge de 10 jugadors menors d'edat

Ara
2 min
La Masia del Barça

BarcelonaLa Comissió Disciplinària de la FIFA ha sancionat la Reial Federació Espanyola de Futbol i el FC Barcelona per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys. El club serà sancionat amb la prohibició de fitxar durant dos mercats de fitxatges –una temporada sencera, pels mercats d'estiu i hivern– i una multa econòmica, però podrà presentar un recurs com va fer el Chelsea, que va apel·lar al Tribunal d'arbitratge esportiu. Consultat per l'ARA, el club confirma que estudia el seu proper pas. La sanció afectaria l'estiu del 2014 i l'hivern del 2015 i prohibiria fitxar jugadors a tots els nivells, també pel primer equip.

Segons ha comunicat la FIFA, "les sancions han estat imposades després de les investigacions inicials empreses per 'FIFA Transfer Matching System GmbH' durant l'últim any, que la Comissió Disciplinària de la FIFA va prosseguir com a part dels procediments disciplinaris. Es va constatar que la RFEF i el FC Barcelona havien violat diverses disposicions relatives al traspàs i la primera inscripció de menors de nacionalitat estrangera al club, així com altres normes relatives a la inscripció i participació de certs jugadors en competicions nacionals. Les investigacions van versar sobre diversos menors inscrits al club que van participar en tornejos amb l'equip durant diverses temporades entre 2009 i 2013".

Actualment , la principal disposició sobre protecció de menors en relació amb els fitxatges internacionals és l'art. 19 del Reglament sobre l'Estatut i la Transferència de Jugadors. Segons aquest article els fitxatges internacionals de jugadors només es permeten quan el jugador té més de 18 anys. No obstant això, el citat article estableix que els traspassos internacionals de menors estan permesos exclusivament en tres supòsits, si bé aquestes excepcions només es concedeixen prèvia avaluació del cas per part de la subcomissió de la Comissió de l'Estatut del Jugador.

En el present cas s'ha constatat que el Barça va infringir l'article 19 del reglament amb deu futbolistes menors d'edat i va cometre altres violacions respecte a altres jugadors, entre elles, algunes relacionades amb l'annex 2 del reglament.

Per a la Comissió Disciplinària de la FIFA es tracta d'infraccions greus i ha decidit sancionar el club amb una prohibició de realitzar traspassos tant nacionals com internacionals durant dos mercats de fitxatges consecutius i una multa de 450 000 francs suïssos. Així mateix, s'ha concedit al club un termini de 90 dies per a regularitzar la situació de tots els jugadors menors afectats.

Respecte a la RFEF , la comissió disciplinària ha determinat que aquesta federació també va violar l'art . 19 del reglament i altres disposicions relatives a la transferència i primera inscripció d'alguns menors. En aquest sentit , s'ha imposat a la RFEF una multa de 500 000 francs suïssos i se li ha concedit un període d'un any perquè modifiqui el seu marc regulador i el sistema de transferència de menors vigent.

FIFA TMS , filial de la FIFA fundada el 2007 , va crear un programa de compliment en 2010 a fi de garantir que tots els traspassos internacionals de futbolistes professionals es fan a través del TMS de conformitat amb el reglament i , a la vegada , per supervisar els dades incloses en el sistema i la forma de procedir dels clubs i les associacions.

stats