FÓRMULA 1
Esports 17/07/2013

La fiscalia de Munic acusa formalment Bernie Ecclestone de suborn

El patró de la F-1 hauria pagat suposadament 44 milions de dòlars a un antic directiu del banc públic BayernLB que ara és a la presó condemnat per suborn, desfalc i frau fiscal per no haver declarat els diners percebuts

Efe
2 min

MunicLa fiscalia de Munic ha acusat formalment de suborn el patró de la Fórmula 1, el britànic Bernie Ecclestone, per haver pagat suposadament 44 milions de dòlars a un antic directiu del banc públic bavarès BayernLB, segons ha informat aquest dimecres l'agència alemanya de notícies DPA.

Després d'una investigació de més de dos anys, la fiscalia ha traslladat la seva acusació a Ecclestone, que hauria subornat el banquer alemany Gerhard Gribkowsky durant el procés de venda de la participació que tenia el BayernLB en el negoci de la Fórmula 1.

Gribkowsky es troba a la presó des de l'any passat condemnat per suborn, desfalc i frau fiscal per no haver declarat els diners percebuts. El banquer va rebre el 2006 l'encàrrec de l'institut públic BayernLB de vendre la seva participació a la Fórmula 1, operació en la qual va treballar estretament amb Ecclestonne.

El britànic, que desitjava lliurar-se del soci alemany, va aconseguir amb l'ajuda de Gribkowsky que el banc vengués la seva participació a l'inversor que ell volia, l'empresa CVC. I per això, segons l'acusació, va pagar els 44 milions d'euros a Gribkowsky a través d'una fundació a nom de la seva esposa i via empreses fantasma domiciliades en països del Carib i l'oceà Índic.

En el cas serà decisiu que es pugui provar que Ecclestone sabia que Gribkowsky era empleat d'un banc públic i que, com a empleat públic, no podia rebre diners.

Els fiscals se sustenten, per processar Ecclestone, en unes declaracions despectives del cap de la Fórmula cap a Gribkowsky, en què va qualificar de "civil servant" o funcionari públic.

Ecclestone, per la seva banda, va rebutjar des d'un principi les acusacions de suborn i va assegurar que el banquer li havia fet xantatge.

stats