FÓRMULA 1
Esports 04/11/2012

Räikkönen suma a Abu Dhabi el primer triomf després de tornar a la F-1 i Vettel remunta i és tercer

Fernando Alonso ha acabat la cursa a la segona posició, seguit de Vettel. L'alemany, que sortia des del 'pit lane', ha aconseguit mantenir el lideratge del Mundial. El català Pedro de la Rosa ha estat 17è

Nuria García
3 min
Kimi Räikkönen, durant el GP d'Abu Dhabi

BarcelonaKimi Räikkönen ha aconseguit el primer triomf des que va tornar a la Fórmula 1. El finlandès, que havia pujat al podi en sis ocasions aquesta temporada, ha aconseguit la victòria en una cursa boja: set abandonaments, dues sortides del cotxe de seguretat, amb Vettel remuntant després de sortir des del 'pit lane' per defensar el lideratge del Mundial que amenaçava Alonso i arribar al podi. L'asturià ha fet una cursa molt seriosa i ha aconseguit retallar distàncies al campionat.

La cursa ha començat amb Vettel i De la Rosa sortint des del 'pit lane' i amb Webber errant novament a la sortida. L'australià no ha arrencat bé i Räikkönen i Maldonado l'han avançat. A més, Webber s'ha vist superat per Alonso abans del primer pas per la línia de meta. Pel darrere, Vettel anava recuperant posicions i es situava 19è després de superar Senna. Tot i això, durant la maniobra l'alemany s'ha tocat amb el brasiler i la part dreta del seu aleró davanter ha quedat danyat. Quan només s'havien disputat cinc voltes, Vettel ja era 13è.

A la volta 8, un accident ha fet entrar el 'safety car'. Rosberg no ha vist que Karthikeyan frenava i l'alemany ha xocat amb l'indi, volant per sobre de l'HRT. Els comissaris han anunciat que investigaran la maniobra després de la cursa, però el cotxe de seguretat ha fet acte de presència durant sis voltes (fins a la 14). Vettel, que en un principi havia sortit beneficiat de la situació, ha vist com necessitava sortir de la pista per evitar la col·lisió amb Ricciardo i ha trencat una mica més l'aleró que havia quedat abans danyat. Així, a la volta 13, l'alemany entrava a boxes per canviar els pneumàtics i l'aleró davanter. Així, d'anar 11è, ha passat a ser 21è i últim. A tot això, Alonso seguia a la quarta posició.

Però la cursa encara amagava sorpreses, ja que a la volta 19, Hamilton, que liderava la cursa amb comoditat, s'ha aturat de cop. El britànic ha dit per ràdio que el seu McLaren havia perdut tota la potència i ha cedit la primera posició a Raikkonen. A la vegada, Alonso avançava Maldonado i es situava segon. El veneçolà també ha estat superat per Button, que accedia a les posicions de podi.

A la volta 26, Massa i Webber s'han tocat quan l'australià intentava superar el brasiler. "Heu vist què ha fet?", cridava Massa per ràdio, ja que Webber ha acabat fora de la pista i Massa ha comès posteriorment una errada fent una virolla just abans d'entrar a boxes a canviar pneumàtics. Els comissaris, tot i que han investigat la maniobra, han decidit no sancionar cap dels dos pilots.

Alonso ha fet el canvi de rodes a la volta 28 i ha tornat a pista a la setena posició, just pel darrere de Vettel, que era sisè. Però tot just dues voltes més tard, l'alemany ja era segon després de l'entrada a boxes dels pilots que el precedien. L'alemany havia de tornar a aturar-se a boxes i hi ha entrat a la volta 37, incorporant-se a la pista en la quarta posició.

Les últimes voltes han estat emocionants ja que el cotxe de seguretat ha tornat a entrar (de la volta 38 a la 41). Checo Pérez, Grosjean i Webber han xocat en una maniobra provocada pel mexicà, que ha estat penalitzat amb un 'stop & go' de 10 segons. Amb tots els pilots junts quan el cotxe de seguretat ha marxat i amb Raikkonen, Alonso, Button i Vettel en les primeres posicions, la cursa no s'ha decidit fins al final.

I és que Vettel no volia deixar perdre l'oportunitat de tornar a pujar al podi i, a falta de tres voltes per al final, l'alemany ha superat Button amb un gran avançament per situar-se tercer. Alonso ha lluitat fins a l'última volta pel triomf amb Räikkönen, però després d'un ensurt, l'asturià s'ha acabat conformant amb la segona posició.

Per últim, el català Pedro Martínez de la Rosa, que ha hagut d'arrencar des del 'pit lane', ha acabat en la 17a posició.

stats