FÓRMULA 1
Esports 03/11/2012

Lewis Hamilton no dóna opció i aconsegueix la 'pole' a Abu Dhabi

El britànic ha dominat tota la sessió i arrencarà primer, seguit de Mark Webber. El català Pedro Martínez de la Rosa arrencarà 23è

Nuria García
2 min
Lewis Hamilton, durant els entrenaments del GP de F-1 d'Abu Dhabi / DARREN WHITESIDE / REUTERS

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit la 'pole position' al GP d'Abu Dhabi de F-1 que aquest cap de setmana se celebra al circuit de Yas Marina. El pilot de McLaren, que ha dominat les tres tandes dels entrenaments oficials, ha aconseguit el millor temps i, per tant, aquest diumenge arrencarà des de la primera posició. De fet, Hamilton ha aconseguit una gran volta a la Q3 i ningú l'ha pogut superar.

Al seu costat aquest diumenge hi serà el Red Bull de l'australià Mark Webber, mentre que l'actual líder del Mundial, arrencarà tercer. A la segona fila hi serà, a més, Pastor Maldonado, mentre que Fernando Alonso no ha pogut passar de la setena posició amb el seu Ferrari. El pilot asturià ha vist com, a més dels dos Red Bull i dels dos McLaren, també s'ha vist superat per un Lotus –Raikkonen– i un Williams –Maldonado–.

El català Pedro Martínez de la Rosa tornarà a sortir aquest diumenge des de la cua de la graella de sortida. El català ha superat el seu company a HRT, Narain Karthikeyan, però ha acabat 23è, per darrere dels Marussia. "Hem d'estar contents. Hem tret tot el suc al cotxe. Em quedo amb les ganes d'haver fet una volta perfecta, però tenim els pneumàtics controlats i crec que tenim un bon ritme per a la cursa", ha dit De la Rosa als micròfons de TV3. El català ha avançat que per a la cursa de diumenge segurament intentarà anar a una única aturada a boxes.

Graella de sortida GP d'Abu Dhabi:

1. Lewis Hamilton

2. Mark Webber

3. Sebastian Vettel

4. Pastor Maldonado

5. Kimi Raikkonen

6. Jenson Button

7. Fernando Alonso

8. Nico Rosberg

9. Felipe Massa

10. Romain Grosjean

11. Nico Hulkenberg

12. Sergio Pérez

13. Paul di Resta

14. Michael Schumacher

15. Bruno Senna

16. Kamui Kobayashi

17. Daniel Ricciardo

18. Jean-Éric Vergne

19. Heikki Kovalainen

20. Charles Pic

21. Vitali Petrov

22. Timo Glock

23. Pedro de la Rosa

24. Narain Karthikeyan

stats