FÓRMULA 1
Esports 05/12/2012

El GP d'Alemanya de Fórmula 1 s'avança una setmana i se celebrarà el 7 de juliol del 2013

El consell de la Federació Internacional d'Automobilisme també ha decidit que reserva la data del 21 de juliol per a una altra cursa europea

Efe
1 min

MadridEl Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1 s'ha avançat una setmana, al dia 7 de juliol en comptes del dia 14, com estava previst, i el dia 21 del mateix mes es reserva per a una altra cursa europea del Mundial que encara ha de ser aprovada, segons la resolució del consell de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), reunit aquest dimecres a Istanbul. El britànic Bernie Ecclestone, patró de la Fórmula 1, ha afirmat que ha estat treballant per ressuscitar al Gran Premi de Turquia.

El Consell Mundial de la FIA ha aprovat també l'abolició de la causa de "força major" per aturar el cotxe a la pista durant la sessió de qualificació, la justificació al·legada aquest any pel campió mundial, l'alemany Sebastian Vettel, durant el Gran Premi d'Abu Dhabi i que va ser desestimada per la FIA, que el va relegar a l'última posició a la sortida després d'haver aconseguit la 'pole'. La FIA determinarà quina quantitat de combustible hauria necessitat un cotxe per tornar a boxs i l'afegirà al mínim d'un litre que és imprescindible conservar en el dipòsit un cop torna al garatge per ser analitzat.

El grup tècnic de treball ha acordat posposar fins al 2017 l'exigència que tots els cotxes siguin conduïts exclusivament amb energia elèctrica a la línia de boxs. Pel que fa al DRS, durant els propers anys es podrà fer servir durant els entrenaments només a aquelles zones del circuit on després seran utilitzats durant la cursa.

stats