Fórmula 1
Esports 23/09/2012

Vettel guanya el GP de Singapur i Hamilton ha d'abandonar després de trencar la caixa de canvis

L'alemany aconsegueix imposar-se en una cursa en què Fernando Alonso puja al tercer graó del podi. De la Rosa acaba 16è després de la sanció a Pic

Ara
1 min
Sebastian Vettel ha guanyat el GP de Singapur de F-1 / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaSebastian Vettel ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de Singapur que s'ha disputat al circuit urbà de Marina Bay. L'alemany, que sortia des de la tercera posició, ràpidament s'ha situat segon –en la sortida ha superat Maldonado– darrere de Hamilton.

El britànic, que sortia des de la 'pole', ha dominat la cursa fins a la volta 23, quan s'ha hagut de retirar després d'haver trencat el canvi de marxes. Llavors, ha estat Vettel qui ha passat a encapçalar la cursa i no ha deixat la primera posició fins a la bandera de quadres.

La segona posició de Button no ha estat en perill en cap moment, mentre que Fernando Alonso, que ha lluitat pel podi amb Pastor Maldonado, ha acabat en la tercera posició. El veneçolà, per la seva banda, s'ha hagut de retirar amb problemes.

Les dues entrades del cotxe de seguretat –la primera en la volta 33 i fins a la 39 per un accident de Karthikeyan, i la segona de la 39 a la 42 per un xoc entre Vergne i Schumacher– han fet que es retallessin dues voltes a la cursa, ja que se superaven les dues hores de gran premi.

Pedro Martínez de la Rosa, amb problemes en el tram final, ha aconseguit acabar en la 17a posició.

stats