Esports 14/07/2015

Freixa: "El Barça ha de ser conscient del moment cabdal que viu el país i no posar pals a les rodes"

El candidat a la presidència del club insisteix que el club no ha de fer "cap manifestació de tipus polític", però es defineix com a partidari del dret a decidir i creu que s'ha d'estar al costat de la "majoria"

Marc Toro
2 min
Toni Freixa, Marta de Llauder i Sergi González, a la presentació d'aquest dimarts

BarcelonaEl candidat a la presidència del Barça, Toni Freixa, ha tornat a insistir aquest dimarts que el Barça no ha de fer "cap manifestació de tipus polític" i ha fet una crida a la "transversalitat" del club. No obstant això, ha deixat clar que el club "ha de recolzar la decisió que prengui la majoria del poble de Catalunya", i ha afegit: "El Barça ha de tenir consciència del moment cabdal que viu al país i no posar pals a les rodes ni cap entrebanc, sinó caminar-hi al costat".

Freixa, que a títol individual s'ha declarat partidari del dret a decidir, ha fet aquestes declaracions en la presentació del seu programa per a l'àrea institucional i fundació, en què Sergi González, membre del seu equip, ha resumit la posició de la candidatura en relació al procés sobiranista: "El club ha de defensar les seves arrels, fer país, defensar el catalanisme. En la situació actual hem d'estar al costat de la majoria [...] però respectant individualitat dels socis del club".

Un carnet de la fundació per al soci

L'encarregada de presentar les propostes per a la Fundació Futbol Club Barcelona ha estat Marta de Llauder, també membre de la candidatura. Després de recordar que fins ara la fundació centrava totes les seves accions nacionals o internacionals en els projectes de transmissió de valors a través de l'esport, de Llauder ha destacat la necessitat que la institució s'obri al soci. És per això que, si Freixa guanya les eleccions, es crearà un carnet de la fundació amb una sèrie de beneficis i descomptes en mútues sanitàries, companyies d'assegurances, clubs esportius, espectacles o activitats. També es potenciarà la participació del soci a l'hora de determinar en què s'inverteix el pressupost de la fundació.

Una empresa externa per certificar el segell Barça

En un acte posterior a la presentació, Freixa ha escenificat la signatura del conveni amb l'empresa TÜV Rheinland, que seria l'encarregada de certificar anualment que el club compleix amb el segell Barça. "El futbol que ensenyarem serà el de Laureano, Cruyff i Guardiola, i això ho certificarà una empresa externa. L'objectiu és acreditar que complim el que hem dit i obtenir el segell Barça per demostrar-ho davant l'assemblea de socis", ha explicat Freixa.

stats