L'efectivitat del Liverpool i Mateu Lahoz castiguen el City (1-2)

El col·legiat valencià anul·la un gol a Sané i expulsa Guardiola al descans

Albert Nadal
L'efectivitat del Liverpool i Mateu Lahoz castiguen el Manchester City (1-2)

BarcelonaJürgen Klopp és la bèstia negra de Pep Guardiola a les banquetes: s’han enfrontat 14 cops i l’alemany ha guanyat vuit cops el català. Ahir el Liverpool va castigar (1-2) un Manchester City que es va quedar sense tècnic al descans quan el col·legiat valencià Mateu Lahoz el va expulsar per haver protestat. De camí al túnel de vestidors, Guardiola va recriminar a Lahoz un gol mal anul·lat a Leroy Sané que hauria significat el 2-0 al primer temps i que podria haver canviat el signe del partit. No va ser així i, a la represa, un gol de Salah, finalment titular, i un altre de Firmino van glaçar el somni de la remuntada 'citizen'.

El partit va estar precedit d’un mosaic 'skyblue' mentre a la megafonia de l’Etihad Stadium sonava l’himne de la Lliga de Campions. Posada en escena per a l’ocasió d’una afició titllada de freda en una ciutat on han de conviure amb un dels clubs més llorejats del país, el Manchester United. Menys de cinc minuts després, mentre els aficionats decidien què fer amb les cartolines dels mosaics, sense temps pràcticament de pair l’inici del partit, van veure com, als dos minuts, Gabriel Jesús va fer el primer. A la banda, amb el llaç groc a la solapa del jersei, Guardiola tancava els punys en senyal de celebració. Un inici ple de rauxa que va anar seguit d’un City dominador que buscava fer mal, sobretot a través de la banda esquerra, on David Silva i Sané connectaven amb intenció. De mica en mica els 'citizen' van anar tancant el Liverpool a prop de la seva àrea.

Amb Agüero suplent, Sterling aportava mobilitat entre línies partint com a segon punta per darrere de Gabriel Jesús. A la dreta, Bernardo Silva feia de finalitzador de les jugades i va enviar un xut al pal al minut 41, instants abans que Mateu Lahoz anul·lés un gol a Sané per fora de joc, tot i que la pilota va arribar a l’alemany després de ser desviada pel visitant Milner, que va mirar el línier alleujat veient que s’havia equivocat aixecant la bandera. Guardiola va recriminar aquesta acció a Lahoz al descans, cosa que li va costar l’expulsió. Un capítol més entre el col·legiat valencià i el tècnic de Santpedor, que la temporada passada ja va veure com li feia un arbitratge més que rigorós en l’anada de vuitens contra el Mònaco, com Guardiola havia recordat feia poc. A la represa, el City, com si no hagués acabat de pair l’expulsió del tècnic, va sortir endormiscat, i Salah, desaparegut al primer temps, va recollir amb encert un rebuig d’Ederson a Mané i el va enviar amb precisió i subtilesa al fons de la xarxa. La diana de l’egipci obligava els locals a fer quatre gols més. Guardiola va moure banqueta i va fer entrar Agüero per Silva.

El guió del partit, però, va ser una possessió estèril del City, que deixava entreveure un equip que havia perdut la fe. L’estocada final va arribar a les botes de Firmino, que, de manera molt intel·ligent, va tallar una passada defectuosa del central Otamendi a la banda dreta per conduir fins a l’àrea petita i fer una rematada creuada impossible per a Ederson. Escac i mat per a un City que va ser incapaç de reaccionar i que no va poder ni empatar. Ara, a curar les ferides amb una Premier que té a tocar.