FUTBOL
Esports Futbol 29/07/2019

L'Andorra de Piqué es queda amb la plaça del Reus a Segona B

El club andorrà va abonar divendres passat els 452.022 euros que demanava la Federació

Ara
2 min
Gerard Piqué, en la presentació de l’acord entre el FC Andorra i MoraBanc, pel qual l’entitat passa a ser el patrocinador principal del club.

BarcelonaLa Federació Espanyola de Futbol ha confirmat aquest dilluns al migdia que el Futbol Club Andorra és el club que es quedarà la plaça del Reus Deportiu a Segona B. Els reusencs van perdre la seva plaça a Segona B per no haver fet front al deute que arrossegaven.

El club andorrà, propietat de l'empresa Kosmos de Gerard Piqué, havia demanat a la Federació cobrir la vacant i tenia fins divendres de la setmana passada per abonar els 452.022 euros que demanava la Federació per quedar-se aquesta plaça. De fet, hi havia més clubs interessats (tots de fora de Catalunya, com el Zamora i l'Intercity, que també havien abonat la quantitat sol·licitada), però, finalment, aquest dilluns l'ens ha fet oficial l'ascens de l'Andorra, que al juny havia aconseguit l'ascens a Tercera. Així, l'Andorra ha aconseguit dos ascensos en una temporada, un fet insòlit en el futbol espanyol.

La Federació Espanyola justifica en un comunicat la seva decisió assegurant que l'Andorra "compleix els requisits establerts i l'ordre de preferència fixat en la normativa". "L'Andorra és l'equip de Tercera Divisió que milita en el grup català al qual pertany el Reus, descendit per impagaments. Aquest supòsit està previst al reglament de la Federació", afegeixen, i expliquen que l'Andorra també compleix "tots els requisits establerts en la circular 11 de la present temporada esportiva".

Kosmos Holding, l'empresa de Piqué, a més, també ha comprat el Gimnàstic Manresa, club formatiu, que pretén convertir en el filial de l'Andorra.

No serà el primer cop que l'Andorra juga a Segona B. De fet, ja hi havia jugat durant 17 anys, tot i que la temporada 97-98 va ser l'última en què va militar en la categoria de bronze del futbol espanyol. Aquest dilluns l'equip estava cridat per tornar a la feina després de les vacances. I ho fa amb quatre novetats: Miquel Palanca, Diego Huesca, Javi Martos i Iker Goujón. Tots ells, més els jugadors que segueixen de l'any passat, es posaran a les ordres dels ex del Barça Gabri Garcia i Albert Jorquera, primer i segon entrenador, respectivament.

stats