MUNDIAL 2019
Esports Futbol 23/06/2019

Anglaterra elimina el Camerun i s'enfrontarà a Noruega als quarts de final (3-0)

Les africanes, disconformes amb les decisions del VAR, han amenaçat amb abandonar el partit

Adrià Fernández
La selecció anglesa celebrant el definitiu 3-0, gràcies al gol d'Alex Greenwood

BarcelonaL'Anglaterra-Camerun serà recordat com un dels partits més surrealistes del Mundial de França 2019. En dues ocasions les africanes han amenaçat amb plegar al no compartir les decisions del VAR –que eren encertades–. El 3-0 final classifica les lleones per als quarts, on s'enfrontaran a la selecció noruega.

Les angleses han obert el marcador al quart d'hora de partit amb un gol de Stephanie Houghton després d'una assistència de la blaugrana Toni Duggan. La controvèrsia ha arribat en el temps afegit del primer temps. Ellen White ha fet el 2-0, gol que ha acabat ratificant el VAR. Les cameruneses, però, no han estat d'acord amb la decisió del videoarbitratge i han amenaçat amb deixar de disputar el partit. Després del descans, Nchout ha anotat el 2-1, però el VAR ha tornat a ser el protagonista anul·lant el gol per un fora de joc previ d'Onguéné. Les llàgrimes i la frustració de les jugadores cameruneses han acabat emmudint l'Stade du Hainaut.

En la següent jugada, Nchout ha recuperat una pilota a l'interior de l'àrea, però ha errat en l'un contra un davant de Bardsley. Cinc minuts després ha arribat la sentència a les botes d'Alex Greenwood. La lateral esquerra ha anotat el tercer després d'aprofitar un córner ras servit per Duggan. El VAR ha tornat a escena quan una defensa camerunesa ha trepitjat, clarament, el peu de l'anglesa Kirby. L'àrbitra Liang Qin no ha vist cap infracció en la repetició i no ha xiulat la pena màxima. El marcador ja no s'ha mogut més i ha mostrat el 3-0 definitiu.