FUTBOL
Esports Futbol 03/04/2019

El Barça guanya a l'últim sospir i ja és a una nova 'final four' de la Youth League

El juvenil blaugrana derrota el Lió (3-2) i s'enfrontarà al Chelsea a la semifinal del 26 d'abril

Adrià Corominas
Els jugadors del juvenil A del Barça celebrant la victòria al Miniestadi

BarcelonaEl juvenil A del Barça ha aconseguit aquest dimarts arribar a una nova 'final four' de la UEFA Youth League, la quarta de la seva història, després de derrotar al Miniestadi, a l'últim minut i de penal, l'Olympique de Lió (3-2). Els blaugranes han superat així els quarts de final i ja tenen el bitllet per revalidar el títol –que van aconseguir la temporada passada per segona vegada– en una final a quatre que es jugarà entre el 26 i el 29 d'abril a Nyon. El rival que es trobaran a les semifinals (el pròxim 26 d'abril, a les 18 hores) serà el Chelsea, que ha superat el Dinamo Zagreb als quarts de final als penals (4-2), després d'empatar 2-2. L'altra semifinal la jugaran el Porto i el vencedor del duel entre el Hoffenheim alemany i el Reial Madrid.

Als quarts de final, el conjunt blaugrana arribava amb un llistat de baixes important. La més destacada era la d'Ilaix Moriba, un fix en l'onze titular de Denis Silva, que es va lesionar durant la concentració de la selecció espanyola sub-17 i es perdrà el que queda de temporada. A la baixa del davanter s'hi sumava la del capità Arnau Comas, la dels defenses Bravo, José Martínez i Joan Rojas, la del migcampista Alex Sala i la de l'extrem Labinot. Per solucionar tots aquests obstacles, el tècnic blaugrana comptava amb reforços del Barça B com Monchu, Collado i Mingueza i amb els defenses del juvenil B Adrià Altimira i Mika Mármol. Els francesos, però, han sortit al partit disposats a eliminar els vigents campions, recuperant pilotes amb facilitat i trobant espais per contraatacar. Fruit d’un d’aquests contraatacs ha arribat el primer gol del partit, obra de Ndicka Matam, al minut 11, que ha picat subtilment la pilota davant la sortida de Tena.

Tocava remuntar i els blaugrana han fet un pas endavant, dominant més la pilota però sense trobar la manera de perforar la porteria contrària. El Lió, ben plantat en zona defensiva, ha aconseguit mantenir el resultat fins a la mitja part. Però al segon període el partit s’ha girat com un mitjó i en qüestió de quatre minuts el Barça ha aconseguit remuntar el partit amb dos gols de Monchu, al 56 al resoldre un córner embolicat, i d’Ansu, al minut 60. Amb un quart d’hora el Barça havia aconseguit capgirar el marcador. Els dos entrenadors han mogut les banquetes per provocar canvis, cadascú mirant pels seus interessos, però el marcador no s'ha mogut fins a un minut del final, on un error de l’eix defensiu blaugrana ha servit l’empat en safata al davanter gal·lès Griffiths, que ha rebut sol davant de Tena, que ha sortit a la desesperada i ha vist com la pilota se li colava per sota les cames.

Tot apuntava a la pròrroga, però a l’últim sospir de partit un innocent penal del defensa francès Solet a Ansu ha permès al Barça anotar el tercer i definitiu gol, obra de Marqués, i superar una eliminatòria que hauria pogut caure de qualsevol dels dos costats.