Futbol
Esports Futbol 03/06/2016

La Bundesliga serà la primera gran lliga europea que experimenti amb el videoarbitratge

La IFAB anuncia els altres països i competicions que posaran en pràctica el nou sistema

Natalia Arroyo
1 min
Assistents aribtrals de vídeo

BarcelonaLa nova era de Gianni Infantino a la FIFA havia anunciat, com a plat fort, només un parell de setmanes després d'assumir el càrrec de president del màxim organisme del futbol mundial, que experimentaria amb el videoarbitratge. Era imminent. I aquest dijous, la Internacional Football Association Board ha fet públics els primers països que el posaran en funcionament.

La Bundesliga serà la primera gran lliga europea que introdueixi l'assistent arbitral de vídeo (VAR, en anglès, per 'video assistant referee'), gràcies a un projecte comú entre la Federació Alemanya i la DFL (Deutsche Fussball Liga). A Europa, també a Holanda (on no s'especifica en quina competició i on ja es van fer algunes proves al maig) i a Portugal, en les diferents copes del país, es faran tests per provar el sistema.

En format lliga, l'experiment també es farà extensiu a la Major League Soccer dels Estats Units i a la Hyundai A-League d'Austràlia. El Brasil, en algunes competicions controlades per la Confederació Brasilera de Futbol, també s'experimentarà amb els VARs.

"La millor manera de respondre a les preguntes de com pot millorar el joc l'aplicació del VAR, és provant-los en diferents països", assegura el secretari de la IFAB, Lukas Brud. S'espera que en el futur s'incorporin a la xarxa de proves altres competicions que han mostrat interès a introduir el videoarbitratge. La intenció de la FIFA és que el nousi stema pugui ser una realitat per al Mundial del Japó del 2016.

stats