Futbol
Esports Futbol 21/04/2021

La Bundesliga perd un històric de la competició

El Schalke 04 cau de la màxima competició alemanya trenta anys després

Quim Salvans
2 min
Benjamin Stamboul frustat després del partit contra l'Arminia Bielefeld.

BarcelonaQuan al món de l'esport un equip entra en una dinàmica de derrotes és molt difícil capgirar la situació. A l'històric Schalke 04 se li ha fet gran aquest escenari i ha protagonitzat una temporada per oblidar. Queden quatre jornades perquè s'acabi la Bundesliga i només ha guanyat dos partits i ha sumat tretze miserables punts. La puntuació més pobra de les cinc grans lligues. Aquests resultats es tradueixen en un descens directe a la Bundesliga 2.

Des del principi de la temporada, les coses han anat mal dades a la ciutat de Gelsenkirchen. Fins a cinc entrenadors han passat per la banqueta del Schalke 04 aquesta temporada, el nombre més gran d'acomiadaments de la història del futbol alemany. L'últim a arribar va ser Dimitrios Gramozzis el mes de març, que no ha pogut fer un miracle. Des de la seva arribada, la plantilla estava acostumada a la derrota, fatigada de tants canvis d'esquemes i dominada per la desesperació. L'equip estava condemnant al descens des de feia molt de temps.

Així ha expressat el club a través de Twitter la frustració quan s'ha confirmat l'adeu a la Bundesliga després de perdre contra l'Arminia Bielefeld (1-0):

El conjunt alemany no només ha passat per situacions de sofriment i dolor. La plantilla va acabar irritada amb l'últim entrenador destituït, Christian Gross. Segons informacions des d'Alemanya, el tècnic suís confonia el nom dels jugadors. La situació va comportar que els pesos pesants de l'equip recorressin a la directiva per expressar la crispació que sentien. L'equivocació amb el nom dels jugadors i una sèrie de mals resultats van sentenciar el tècnic de Zuric.

Huntelaar, decebedor

El neerlandès Klaas-Jan Huntelaar es va incorporar al gener a l'equip per aconseguir la salvació. L'ex del Reial Madrid, que apuntava a maneres quan va aterrar al conjunt blanc l'any 2008, ha protagonitzat una temporada per sota de les expectatives. Només ha disputat sis partits i ha marcat un gol. Aquestes pobres dades no han pogut ajudar l'equip a sortir del pou. Amb 37 anys, The Hunter ha anunciat que es retirarà.

L'equip dels miners, com són qualificats, han acumulat al llarg de la seva història set títols de lliga, cinc de Copa i una Copa de la UEFA. Aquesta fabulosa vitrina testifica que sempre s'ha tractat d'un dels equips amb més tradició a la competició. Manuel Neuer, Raúl González, Leroy Sané i Julian Draxler són els jugadors més destacats que han passat pel Veltins-Arena i que han format part de la història més recent del club.

Per altra banda, a quatre partits del final de la Bundesliga, el Bayern Munic serà campió si aconsegueix sumar una sola victòria. Una còmoda distància de deu punts amb el Leipzig situa els bavaresos com a guanyadors de la seva novena lliga consecutiva.

stats