Esports Futbol 03/04/2021

El cuer com a trampolí quasi definitiu per a l'Espanyol

Els blanc-i-blaus es posaran set punts per sobre del tercer si s'imposen aquest diumenge a l'Albacete

Germán Aranda Millán
Els jugadors de l'Espanyol, celebrant un dels gols del darrer partit davant el Fuenlabrada

BarcelonaPosar-se set punts per sobre del tercer i, per tant, tenir un mínim de dues punxades de marge per continuar a les posicions d'ascens directe pot ser un cop gairebé definitiu a falta de nou jornades per al final de la Lliga. "Entenc que des de fora ho veieu així, però des de dins en absolut. És un partit molt important, per a mi el més important de la temporada ara mateix, però no és definitiu en absolut", ha rebaixat en roda de premsa l'entrenador de l'Espanyol, Vicente Moreno, fidel al seu paper. Però els blanc-i-blaus poden fer aquest diumenge del cuer, l'Albacete (16 h, #Vamos), un trampolí quasi categòric per tornar a Primera, que és l'objectiu únic de l'equip més ric de la competició. Tot i que Moreno ha avisat que el rival "es troba en un dels seus millors moments de la temporada i mereixia guanyar els últims partits", a l'Albacete no li somriu la fortuna davant porteria, al contrari del que està passant justament amb l'Espanyol.

Per tal de donar aquest cop gairebé de gràcia, els pericos es rearmen amb Baré, Pedrosa i Puado, ja descansats després dels compromisos internacionals. Si l'Espanyol ha pogut, sense Puado, fer set gols en només dos partits, recuperant un dels seus futbolistes més en forma es poden convertir en un veritable maldecap per al rival. Amb el debat obert sobre si l'Espanyol és més dinàmic sense el seu màxim golejador, RDT, el davanter va tornar a marcar per partida doble tan aviat va tornar a l'onze inicial després de dues setmanes fora, però aquest cop amb una participació privilegiada de la segona línia d'atac: Melamed, ocupant la baixa de Melendo, un Darder crescudíssim i un Embarba cada cop més fi. Massa arguments ofensius per al Fuenlabrada dijous (4-0) i per al Castelló la setmana anterior (1-3). "És important i necessari que la segona línia, i també la tercera, sumin gols. Encara en podem sumar més dels defenses i a pilota aturada", ha alertat Moreno, que ha emprat durant la temporada la profunditat dels laterals com una de les seves principals armes d'atac.

Cosa de dos al capdavant de la classificació

El Mallorca no va punxar en la jornada passada i aguanta el ritme de l'Espanyol empatat a punts (amb l'average favorable als catalans) al capdavant de la classificació. Però la derrota de divendres de l'Almeria pot donar encara més oxigen als líders, que podrien eixamplar la distància fins als set punts. Els balears visiten aquest diumenge el Las Palmas (20.30 h). En un parell de setmanes, primer i tercer de la classificació es veuran les cares a l'estadi Juegos Mediterráneos. Tot i que l'ascens matemàtic encara és lluny, un flotador de deu punts o més semblaria suficient per a un Espanyol que es troba en un gran moment de forma tot just després de superar el seu pitjor moment del curs.