Futbol

Una dècada esperant aquest moment

El City de Guardiola, que defensa un 1-2 de l'anada contra el PSG, busca la seva primera final de la Champions

2 min
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City

BarcelonaEra el maig del 2011. Al Camp Nou. El Barça havia guanyat 0 a 2 al Bernabéu i empatava a la tornada contra el Reial Madrid. L'equip, entrenat per Pep Guardiola, havia arribat a la final de la Champions. Va ser l'últim cop que el tècnic català jugaria el partit decisiu per al títol. Una dècada després, i ara a la banqueta del Manchester City, confia tornar a disputar-la. El conjunt blau cel, que ho té de cara després de derrotar a l'anada al París Saint-Germain per 1 a 2, tan sols necessita rematar la feina en els 90 minuts restants a l'Etihad. Seria la primera final de Champions de la seva història (21 h, Movistar Liga de Campeones). "Hem esperat aquest moment durant molts anys..."

"Em preocupen diverses coses, però al mateix temps soc molt optimista. Estic més tranquil que en altres ocasions. Els jugadors han entrenat bé, tothom vol ajudar. La tornada d'una semifinal és el partit més difícil, fins i tot més que una final", comentava el tècnic de Santpedor a la prèvia. Des d'aquell 2011, havia disputat quatre semifinals més. Una amb el Barça i tres amb el Bayern Munic. Sempre s'havia quedat a les portes.

El bon marcador de l'anada, i sobretot, les bones sensacions de la segona meitat al Parc dels Prínceps, donen ànims a un City que podrà comptar amb tots els seus efectius. A més, Guardiola, amb la Premier sentenciada, va poder donar descans a alguns dels seus titulars. No així el PSG, segon a la League 1, que s'està jugant el títol amb un frec a frec amb el Lilla. "Es tracat de fer mal al rival, de ser nosaltres, de fer el que sabem fer", tancava Guardiola.

"Necessitem ser millor que ells"

També a París intenten mirar-se el got mig ple, malgrat perdre a l'anada. El PSG, ara entrenat per Mauricio Pochettino, aspira a la seva segona final consecutiva. "Es tracta de jugar bé, de jugar millor que ells. Necessitem ser forts mentalment i futbolísticament", comentava l'entrenador argentí, que s'aferra a la bona ratxa del seu equip fora de casa per creure en la remuntada.

Pochettino, que va ocupar per Nadal el lloc de Thomas Tuchel, no va desvelar si Kylian Mbappé podrà jugar el partit. L'atacant francès és el principal argument del PSG per marcar els gols que capgirin l'eliminatòria, però va patir una contractura al partit d'anada. En canvi, de segur que no hi serà Idrissa Gana Gueye, expulsat a l'anada amb vermella directa per una entrada al turmell a Gundogan.

Amb el futur incert de les seves dues estrelles, Mbappé i també Neymar, que podrien abandonar el PSG aquest estiu, el conjunt que presideix Al-Khelaifi busca una remuntada balsàmica que permetria calmar el mar de crítiques que ha rebut un club pensat per guanyar-ho tot i que pot quedar-se en pocs dies sense Champions i sense lliga.

stats