Barça
Esports Futbol 25/10/2014

El diari 'As' recalcula els gols de Telmo Zarra i l'Athletic Club els xifra en 253

Un estudi d'Alexis Martín-Tamayo, conegut com Mister Chip, modifica el número de dianes

Ara
1 min
Telmo Zarra

BarcelonaUnes hores abans del clàssic del Santiago Bernabéu, el diari 'As' ha publicat aquest dissabte un estudi que recalcula els gols de Telmo Zarra, jugador al qual fins ara se li atribuïen 251 dianes. Leo Messi acumula 250 gols.

L'autor de l'estudi és Alexis Martín-Tamayo, conegut com Mister Chip, que ha comprovat nou fonts diferents durant més de 100 hores de feina. Al seu article, explica que en funció de les fonts, Zarra va marcar entre 242 i 265 gols. I en funció de les fonts, apareixen 23 gols dubtosos. Al text explica com durant aquells anys, els jugadors no portaven dorsal a la samarreta i feien la feina complicada als periodistes, ja que no existien imatges de televisió dels partits ni actes.

Alfredo Relaño, director del periòdic esportiu, va explicar divendres els motius del recompte a la seva columna d'opinió. "Quants gols va marcar Zarra exactament? Els àrbitres només anoten en acta els golejadors des de la temporada 52-53, quan 'Marca' va crear el 'Pitxitxi'. Els gols els anotaven els cronistes dels diaris i també els solien registrar els clubs. Cal pensar que no sempre els cronistes anotarien bé, sobretot amb els gols de l'equip de fora. Fins la temporada 47-48, els jugadors no portaven número a l'esquena, així que identificar els visitants no era fàcil. I després hi ha els casos dubtosos", diu el periodista.

La web de l'Athletic Club, per la seva banda, xifra en 253 els gols de Telmo Zarra.

stats