Esports Futbol 17/05/2021

El Dortmund s'aplica i allunya Haaland del Barça

El noruec és un dels objectius prioritaris de Joan Laporta per reforçar l'equip blaugrana

Quim Salvans
2 min
Erling Haaland celebra un gol a la final de la copa alemanya.

BarcelonaEl somni de veure Erling Haaland vestit de blaugrana la temporada que ve es comença a esvair. La irregularitat del Borussia Dortmund durant tot l'any feia pensar que si el conjunt alemany no aconseguia classificar-se per a la pròxima edició de la Lliga de Campions, la seva estrella marxaria de la disciplina borusser. Malauradament per als interessos del Barça, el Dortmund ha aconseguit matemàticament el bitllet que li permetrà disputar la pròxima Champions després de guanyar el Mainz 05 (1-3).

Des de la seva arribada a Alemanya, Haaland s'ha convertit en un desig i una necessitat per al Barça. Des de la lesió d'Ansu Fati, la presència d'un davanter golejador s'ha trobat a faltar als esquemes de Ronald Koeman. El noruec ha marcat 39 gols aquesta temporada en totes les competicions que ha disputat amb el seu equip. Aquesta eficàcia golejadora –a l'altura de molt pocs jugadors– permetria al conjunt blaugrana alliberar-se de la seva messidependència.

La classificació del Dortmund per jugar la pròxima Champions és un argument de pes perquè el jove davanter continuï vestint de groc. A més, dijous el seu equip es va proclamar campió de la Copa alemanya després de vèncer el Leipzig (1-4) amb una gran actuació del noruec. Per esvair dubtes, el director esportiu de l'equip alemany, Michael Zorc, i el CEO del club, Hans-Joachim Watzke, han assegurat que Haaland no canviarà de colors. "Haaland jugarà amb nosaltres la pròxima temporada", afirmava Zorc a Sky. "¿Reial Madrid i Barça? Coneixen la situació contractual i la nostra posició", va explicar Watzke al diari Bild.

Les actuacions exuberants d'Erling Haaland i Jadon Sancho han provocat que un bon grapat d'equips vulguin apoderar-se de les perles que entrena Edin Terzic. "Estic totalment relaxat. Fins a la data límit, ningú creia amb la continuïtat de Sancho l'estiu passat, i avui segueix amb nosaltres", recordava Watzke després que molts rumors situessin Sancho a la Premier League.

El fitxatge d'una estrella, missió impossible

Si l'arribada del noruec es comença a complicar, la de Neymar ja és pràcticament impossible. El brasiler va ampliar el seu compromís amb el París Saint-Germain fins al 2025 i l'opció de veure'ls jugar junts al Camp Nou és un miratge. Joan Laporta comença a tenir feina. Amb el futur de Koeman a l'aire i a 44 dies perquè el contracte de Messi es deslligui del Barça, vestir una estrella de blaugrana s'està complicant. De moment, l'arribada del Kun Agüero i d'Eric García, tots dos lliures de traspàs des del Manchester City, semblen les operacions més probables als despatxos de la nova junta.

stats