Futbol
Esports Futbol 19/06/2023

Espanya surt del desert futbolístic guanyant la Lliga de les Nacions als penals

Unai Simón atura dos penals després d'una final sense gols i Jordi Alba acaba alçant el trofeu

2 min
Espanya, campiona de la lliga de nacions

BarcelonaLuis de la Fuente, en tot just quatre partits com a seleccionador espanyol, ja ha guanyat un títol. La roja va derrotar Croàcia a la final de la Lliga de les Nacions a Rotterdam, a la tanda de penals d'una final més llarga que un dia sense pa, amb els dos equips cansats després d'una temporada eterna. La final, sense gols, va acabar amb Unai Simón aturant dos penals i Carvajal marcant el definitiu, el que significa que Espanya guanya la tercera edició d'aquest trofeu. Portuguesos i francesos havien guanyat la primera i la segona.

Després de derrotar els italians a les semifinals, Espanya tenia al davant l'oportunitat de trencar una sequera d’onze anys sense títols, des de l’Eurocopa del 2012. Al davant, Croàcia, un país de menys de quatre milions d’habitants capaç de jugar finals de Mundial, però que encara no havia guanyat mai cap títol. L’Espanya de De la Fuente, amb els blaugranes Alba i Gavi com a titulars, va sortir més endollada, però sense aconseguir fer tremolar la defensa dels balcànics, un equip molt experimentat. El mig del camp, amb Rodri i Fabián, aconseguia pispar la pilota a Modric, però després del descans l’equip de Dalic va anar creixent, guanyant metres, acostant-se i fent treballar una mica Unai Simón. Espanya, amb dos centrals nascuts a França, patia cada cop que Brozovic i Perisic feien de les seves. Però ni fent canvis els dos equips van aconseguir fer-se mal durant els 90 minuts. De la Fuente havia protegit Gavi, cansat i amb una targeta, enviant-lo a la banqueta. Ansu Fati i Joselu, que van entrar frescos per revolucionar el partit, tampoc van aconseguir batre a Livakovic, tot i que el davanter blaugrana va tenir una ocasió ben clara en els darrers minuts, amb un xut massa creuat. La final de la tercera edició de la Lliga de les Nacions s’havia de decidir a la pròrroga.

Després d’una temporada molt llarg, amb Mundial, els jugadors ja no podien més. Alguns, com Rodri, feien el que podien per perseguir els rivals. El resultat va ser una pròrroga emocionant, però amb poc joc, amb errades i Alba jugant amb foc quan gairebé va cometre un penal sobre Majer. Però ningú va saber marcar, així que va tocar anar als penals, on Croàcia va veure com Modric es quedava a un pas de poder alçar un títol. En canvi, el va acabar alçant un català, Jordi Alba. De la Fuente, que havia començat malament el seu periple com a seleccionador, ara suma un títol que pot reforçar-lo en un torneig on, curiosament, ell ha dirigit dos partits, i Luis Enrique, sis.

stats