Espanyol
Esports Futbol 21/04/2013

Aguirre: "Anar a Europa? Preguntaré als jugadors què volen fer"

El tècnic mexicà passa a la plantilla la responsabilitat del canvi d'objectiu per mirar fites més ambicioses i esperarà a reunir-se amb el club per parlar de la seva renovació

Natalia Arroyo
2 min
Javier Aguirre, al Reyno de Navarra

BarcelonaTot i sumar 43 punts, tenir la permanència al sac, i haver guanyat amb comoditat el Getafe, Javier Aguirre no s'atreveix a parlar d'Europa. Creu que no ha de ser ell qui ho decideixi, que s'ha de consensuar amb la plantilla. "Farem una dinàmica de grup a veure què vol l'equip. Els entrenadors estem en mans dels jugadors, que són els actors d'aquest negoci. Tinc un record amb l'Osasuna, vam guanyar 0-3 al Bernabéu, i quedaven sis partits. Com ara. I vam perdre els sis partits. Això demostra que és el jugador qui decideix què fa amb el que el tècnic proposa. Demà, amb calma, parlarem i prendrem una decisió. Hi ha una institució, una afició i un respecte al darrere. Jo faig la meva feina el millor que sé, treballo amb intensitat perquè el dia que aquest grup baixa la guàrdia, és vulnerable. Ja veurem què volem", ha assegurat.

Fent balanç dels partits que l'entrenador ha dirigit fins ara, Aguirre ha reconegut que el seu Espanyol "sempre ha competit, excepte la primera mitja part contra el Barça, que va ser culpa de l'entrenador, que va situar les línies massa enrere". "En base a les nostres característiques, hem jugat d'una manera que potser no agrada però està donant resultats", ha afegit.

Sobre la titularitat de Cristian Álvarez, Aguirre ha explicat que fa tres setmanes que ho va decidir, perquè "està entrenant molt bé, fa cinc anys que és a l'Espanyol i n'és el capità". La lesió que ha obligat l'argentí a demanar el canvi no sembla res greu, només unes molèsties als isquiotibials, i no haurien d'impedir-lo jugar en les pròximes jornades, si l'entrenador aposta per ell en lloc de Kiko Casilla.

Ara que l'equip ja ha superat els desitjats 42 punts, és el moment de parlar de la renovació d'Aguirre. L'entrenador mexicà, però, encara no en vol parlar: "No podem parlar del meu futur fins que no em reuneixi amb els dirigents del club".

stats