Espanyol
Esports Futbol 18/01/2013

La fe de Baena dóna a l'Espanyol un triomf vital contra el Mallorca (3-2)

El migcampista, a deu minuts del final, trenca l'empat a dos. Giovani i Javi Márquez, que no celebra el gol davant la seva antiga afició, marquen els gols visitants. Simao i Verdú, els locals

Simao Sabrosa celebra amb Capdevila el gol de falta que ha marcat

Cornellà de LlobregatNo hi ha pilota que no lluiti. No hi ha pilota a la que pensi que no podrà arribar. Raúl Baena és tot fe, tot entrega. El migcampista de l'Espanyol empeny a gol un xut de Capdevila desviat per Longo (i que anava fora) per donar la victòria a l'Espanyol contra el Mallorca (3-2). Els blanc-i-blaus, que s'havien avançat en el marcador gràcies a un gol de falta de Simao, han vist com Giovani i Javi Márquez remuntaven abans del descans. Un penal de Verdú havia tornat a posar l'equilibri en la balança. La decisiva aparició de Baena a deu minuts del final deixa l'Espanyol amb 21 punts, respirant per sobre del descens, una jornada més. El Mallorca s'enfonsa, amb 17, a la zona baixa de la classificació.

Convençut, l'Espanyol ha saltat a la gespa amb l'entusiasme de saber-se fora del descens, decidit a derrotar un rival directe com el Mallorca. Amb més futbol ofensiu que altres dies, ha dominat l'equip balear però ha hagut de ser amb una falta directa de Simao com ha superat Aouate per fer l'1-0 al minut 16.

El gol ha sigut més mala notícia que alegria per a l'Espanyol i, un cop més, li ha tret la seva versió més conservadora. L'equip d'Aguirre ha anat reculant, perdent la convicció inicial, com si se sentís prou capaç de resistir 75 minuts amb la porteria a zero. El Mallorca ha captat la indirecta i s'ha atrevit a anar endavant, fent recular cada cop més l'Espanyol. Casadesús, amb una rematada alta, ha ensenyat el camí i Giovani, després d'una errada d'Héctor Moreno, ha fet l'empat. Poc després, i engaltant una pilota solta a la frontal de l'àrea, l'experiquito Javi Márquez ha fet l'1-2. El migcampista no ha celebrat el gol, com a mostra de respecte cap a la seva antiga afició.

Després del descans, Aguirre ha mogut fitxa i ha fet entrar Longo per Rui Fonte, molt erràtic durant el primer temps. L'aposta ha reactivat lleugerament l'Espanyol, tot i que el Mallorca no ha deixat d'intentar tenir la pilota i controlar el temps del partit, encara que fos a base d'interrupcions. Després d'un córner, Héctor Moreno ha fregat l'empat amb una rematada de cap que ha anat al travesser i que ha provocat la lesió d'Aoaute, que ha hagut de deixar el camp. En el seu lloc ha entrat el porter Miño.

El partit s'ha tornat boig, ple de protestes i pèrdues de temps. En aquest caos ha arribat un penal sobre Longo que Verdú ha transformat en el 2-2.

Els últims minuts s'han viscut amb emoció. Casadesús, sol i a porteria buida, ha enviat als núvols una centrada de Luna que hauria pogut donar la victòria als balears. Al minut 80, se li ha posat bé el partit a l'Espanyol amb l'expulsió de Luna per doble amonestació. Un minut més tard, ha arriba el gol de la victòria, obra de Baena. L'Espanyol, a base d'esforç i intensitat, ha salvat l'avantatge per derrotar un rival directe i tornar a respirar tranquil per sobre del descens, una setmana més.