Espanyol
Esports Futbol 05/10/2013

Coro frustra les aspiracions d'un irregular Espanyol a Elx (2-1)

Dos gols de l'exblanc-i-blau, que ha marxat lesionat, han provocat la tercera derrota consecutiva dels d'Aguirre. El gol de Thievy no ha sigut suficient

Raúl Rodríguez no pot evitar que Coro xuti en el gol de l'Elx contra l'Espanyol

BarcelonaHa regalat 45 minuts i, malgrat reaccionar a la represa, ho ha acabat pagant. L'Espanyol ha patit la tercera derrota consecutiva al Martínez Valero davant un Elx que l'ha esclafat al primer temps i que ha sabut patir al segon per aparèixer en el moment precís i tornar a avançar-se en el marcador. L'experiquito Coro, amb dos gols, ha deixat els tres punts a terres alacantines i destapa alguns problemes al bàndol espanyolista.

El partit ha arrencat amb l'Elx com a gran dominador de la pilota. L'equip de Fran Escribà s'ha apoderat de la possessió i, amb alguna combinació curta i molts desplaçaments en llarg, ha anat enfonsant l'Espanyol al seu camp. Els d'Aguirre pràcticament no han creuat el mig del camp i només Sergio García intentava ser una amenaça. Però el de Bon Pastor estava sol. Massa sol. Sense el mitjapunta habitual, els interiors Víctor Sánchez i Abraham estaven massa lluny quan s'iniciava el contraatac i tampoc arribava a temps el suport de les bandes (Stuani i Simao). El capità blanc-i-blau no ha pogut construir pràcticament res. En canvi, l'Elx ha avançat metres, carregant els seus atacs sobretot per la seva zona esquerra, a l'esquena de Colotto i Javi López. La mobilitat de Manu del Moral i Coro ha sigut letal per als periquitos. Després dels avisos de Javi Márquez (14'), Del Moral (24') i Coro (25' i 28'), ha arribat l'1-0. D'un servei de banda picat per Cisma i pentinat per Del Moral, Coro s'ha inventat una jugada d'atac que ha acabat definint a gol amb velocitat. Era el minut 40.

La superioritat de l'Elx havia sigut total. Aguirre ho ha corregit al descans recuperant l'habitual esquema amb mitjapunta i doble pivot, donant entrada a Pizzi per Abraham. El dibuix tàctic o la xerrada del mexicà ha servit per fer reaccionar l'Espanyol, que ha sortit més fort al segon temps. La dinàmica de partit ha canviat i els periquitos han començat a trepitjar camp rival amb molts efectius, envolant Sergio García amb accions de qualitat. S'ha anat sentint còmode l'Espanyol i l'Elx patia. Fruit d'aquesta millora ha arribat l'empat, obra de Thievy, després d'una jugada que ell mateix s'ha construït a base de força pel centre de l'atac. El seu xut delicat després d'una combinació amb Sergio García, ha superat Manu Herrera.

Però menys de deu minuts després de l'1-1 i a un quart del final, Coro ha tornat a posar per davant l'Elx en la primera acció de mèrit del segon temps. El gironí ha controlat amb habilitat una pilota dins l'àrea després d'una centrada des de l'esquerra i, avançant-se a Raúl Rodríguez, ha batut Kiko Casilla per baix.

L'Elx ha sabut defensar el 2-1 tot i les últimes i desesperades arribades de l'Espanyol. L'estratègia ha donat esperança als d'Aguirre però l'expulsió de Víctor Sánchez per doble amonestació a tres minuts del temps reglamentari ha fet massa difícil la remuntada.