Espanyol
Esports Futbol 21/04/2013

L'Espanyol canvia d'objectiu amb un triomf a Getafe (0-2) i deixa la permanència per somiar amb Europa

Després d'una gran combinació amb Sergio García, Verdú ha obert el marcador al minut 37 i Stuani, quan els madrilenys jugaven amb dos homes menys, ha rematat la feina amb un gol en acció d'estratègia

Sergio García dribla Fede Fernández en una acció al Coliseum Alfonso Pérez

BarcelonaQui pensa en la permanència si es pot pensar, seriosament, en classificar-se per jugar a Europa l'any que ve? La sòbria victòria de l'Espanyol contra el Getafe (0-2) ha permès l'equip d'Aguirre canviar d'objectiu i aparcar la salvació (encara no matemàtica, però pràcticament segellada amb 43 punts i 15 per sobre del descens amb 18 per disputar-se) per mirar cap amunt. Com més amunt, millor. Les diferents caramboles que poden donar un bitllet europeu la temporada que ve obren les portes d'Europa a partir del setè, i potser, també del vuitè classificat. I l'Espanyol és a dos partits d'aquestes places.

Després d'un inici de partit molt intens, amb dues grogues en sis minuts per a Víctor Sánchez i Colotto, el partit ha començat a decantar-se a favor d'un Espanyol molt ben plantat al seu camp, regalant la pilota al Getafe i amenaçant-lo al contraatac. Sergio García i Verdú, entenent-se a la perfecció, han liderat l'atac periquito. La primera gran ocasió, però, ha sigut per als madrilenys, però Alcácer no ha pogut batre Cristian Álvarez, que ha salvat un mà a mà delicat amb el peu a la frontal de l'àrea. L'argentí ha sigut l'escollit per situar-se sota pals, però una lesió l'ha deixat sense poder completar tot el partit en el dia del seu retorn a la titularitat.

En la següent acció, Verdú s'ha inventat una assistència de cullera a Sergio García, que li ha assistit de cap perquè el de l'Eixample rematés creuat i superés Codina. Era el minut 37 i l'Espanyol, amb més presència a l'àrea que el seu rival, ja dominava en el marcador.

El plantejament d'Aguirre ha bloquejat el Getafe, que no ha trobat per on superar un Espanyol sempre ben ordenat. El 0-1, a més, reclamava més riscos en els madrilenys i obria espais a l'Espanyol. L'expulsió de Borja, per doble groga al minut 52, ha acabat d'aplanar el camí del triomf periquito.

En una acció d'estratègia en una falta frontal, després de l'expulsió de Fede Fernández per doble amonestació, Stuani ha sentenciat amb el 0-2, rematant a plaer una assistència de Colotto. Verdú, després d'una excel·lent acció per la banda d'un motivadíssim Sergio García, ha pogut fer més sang al final, però el marcador ja no s'ha mogut.