FUTBOL
Esports 28/10/2016

La Federació Espanyola va desviar uns 220.000 euros destinats als nens d'Haití, segons 'El Mundo'

Segons el diari, el CSD reclama que li torni els diners perquè creu que la inversió no està justificada: no s'ha construït una escola de futbol per a nens al país caribeny

Ara
2 min
Ángel María Villar la setmana passada a Brussel·les.

BarcelonaLa Federació Espanyola de Futbol (FEF) hauria desviat 219.500 euros de diners públics (els va rebre a través de la seva fundació, procedents del Consell Superior d'Esports) que estaven destinats a Haití després del terratrèmol que va patir el país l'any 2010. Segons publica el diari 'El Mundo' aquest divendres, els diners estaven destinats a la creació d'una escola de futbol per als nens d'Haití que no s'ha construït.

'El Mundo' explica que ara el Consell Superior d'Esports (CSD) exigeix a l'ens presidit per Ángel María Villar que els torni els diners, ja que la inversió no està justificada: segons el diari l'escola no està construïda i els tècnics que participaven al projecte no van trepitjar Haití. El CSD sospita que part els diners es van desviar a activitats de la FEF a Espanya, ja que a Haití tan sols va arribar algun material, com ara botes de futbol.

Segons indica 'El Mundo', la FEF va enviar al CSD una memòria, per justificar com es van gastar els diners, on explicava que no van anar a Haití a petició del govern del país caribeny. Tot i això, el rotatiu madrileny s'ha posat en contacte amb el ministre de Joventut i d'Esports d'aleshores, Evans Lescouflair, que ha afirmat que des que va signar el conveni no va saber res més d'aquest projecte.

El president del CSD, Miguel Cardenal, ha dit aquest divendres que el Consell "té l'obligació de ser rigorós amb els diners públics", tot i que ha dit que no podia donar "detalls diferents dels que s'havien publicat". "Sempre que apareixen informacions noves, realitzem les comprovacions oportunes, però aquestes requereixen el rigor i la seriositat d'una administració pública i no es generen en una hora". Per tant, Cardenal ha dit que creu que és "prematur" dir si la FEF evitaria una sanció si retorna els diners. "Reitero l'esforç important respecte a les subvencions a ajuntaments i federacions esportives, que ha estat contínuament criticat", s'ha limitat a respondre.

stats