Futbol
Esports Futbol 13/06/2022

Florentino Pérez no està per sentimentalismes: Marcelo s'acomiada del Reial Madrid

El brasiler marxa del club blanc entre llàgrimes i amb 25 títols guanyats com a madridista

Oriol Cartró
2 min
Marcelo, emocionat, en la roda de premsa del seu comiat

BarcelonaMarcelo s'ha acomiadat, després de 16 temporades, del Reial Madrid, club al qual va arribar amb només 18 anys procedent del Fluminense brasiler. En un acte institucional d'homenatge i comiat, amb la presència del president Florentino Pérez, de la família del futbolista i de diversos jugadors del club, s'ha recordat la trajectòria del jugador durant tots aquests anys. "Vull agrair al Reial Madrid, el millor club del món, i als meus companys, la sort d'haver pogut jugar aquí durant tots aquests anys. Quan vaig sortir del Brasil volia jugar la Champions, i ara surto d'aquí com el jugador amb més títols del Reial Madrid", va comentar Marcelo, entre llàgrimes. El capità blanc s'acomiada perquè Florentino Pérez ha decidit no renovar-lo davant la manca progressiva de rendiment del brasiler, que ha perdut força protagonisme als seus 34 anys.

Marcelo va arribar a Madrid el 2005 i, des de llavors, ha disputat 545 partits, ha marcat 38 gols i ha donat 103 assistències. Se'n va un palmarès per emmarcar: sis Lligues, cinc Champions, dues Copes del Rei, cinc Supercopes d'Espanya, tres Supercopes d'Europa i quatre Mundials de Clubs. En la seva primera temporada com a blanc, ja va aconseguir el seu primer títol amb la conquista de la Lliga. 16 temporades després, marxa com el jugador amb més títols en la història del club, amb un total de 25. Aquesta temporada Marcelo només ha participat en 17 partits. El jugador ja es va acomiadar a la final de la Champions, tot i que no va disputar cap minut, i va ser l'encarregat d'aixecar el trofeu de campió com a capità. Ell mateix va confirmar el seu final de cicle durant la celebració de la catorzena Champions: "És un moment molt bonic. Quan ets el primer capità, somies en aixecar la copa i m'he convertit en l'únic brasiler que ha aixecat una Champions com a capità del Reial Madrid. Ha sigut el meu últim partit, però estic molt content", va afirmar a la zona mixta.

Marcelo, al Reial Madrid, va tenir la complicada feina de ser el substitut d'una altra llegenda blanca, Roberto Carlos, i durant aquestes temporades ha complert amb un nivell espectacular. Tot i ser lateral, sempre ha tingut una gran presència a l'atac. En els últims anys, però, ha patit un daltabaix pel que fa a joc, sobretot amb la irrupció de Ferland Mendy, fitxat fa tres cursos.

Sense convèncer Florentino

Quan no rendeixes als terrenys de joc, Florentino no perdona. Això Marcelo ho ha hagut de patir, mentre que passa el contrari amb Modric, que ha renovat un any més amb el club blanc. Tot i la seva edat (36 anys), el migcampista croat ha donat un gran rendiment i això li ha permès poder dirigir l'orquestra al mig del camp una temporada més. Florentino, això sí, ha acomiadat Marcelo sense escatimar elogis: "Ets un dels laterals més grans del nostre club i del futbol mundial. Vas arribar aquí sent un nen i marxes sent un home". Encara no se sap si el brasiler es quedarà a Europa o marxarà al seu país. Ell vol seguir jugant.

stats