BARÇA
Esports Futbol 21/05/2013

La premsa francesa veu a Ancelotti al Reial Madrid després de la sortida de Mourinho

'L'Équipe' allunya el tècnic portuguès de la banqueta del PSG i explica que els candidats a la banqueta del club parisenc serien Capello, Mancini i Benítez

Efe
2 min

ParísLa premsa francesa augura una ajustada negociació entre PSG i Reial Madrid pels serveis de l'actual entrenador del club parisenc, Carlo Ancelotti, però dóna poques opcions que José Mourinho pugui recalar a la capital francesa.

El diari 'L'Équipe' explica aquest dimarts en un extens article sobre el futur del París Saint-Germain (PSG) que Mourinho "s'hauria de fer amb la direcció del Chelsea" i no col·loca el portuguès entre els possible successors d'Ancelotti. Sí que lluitarien per la banqueta, segons el rotatiu francès, Fabio Capello, Roberto Mancini i Rafael Benítez.

El diari de referència de la premsa esportiva francesa creu que el Reial Madrid podria intentar formar un tàndem entre Ancelotti i Zinedine Zidane, que ja ha estat lligat a la direcció esportiva del club durant l'estada de Mourinho.

"Si la perspectiva que arribi Ancelotti no va acompanyada d'un gran entusiasme dels socis, una fórmula Ancelotti-Zidane podria convèncer-los", assenyala aquest diari, que recorda que el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, sempre "ha buscat una implicació forta" de Zidane des del seu retorn al club el 2009, després que el francès es retirés com a futbolista.

L'emissora France Info incida que "s'ha oficialitzat el divorci" entre Mourihno i la directiva del Santiago Bernabéu, decisió que ningú dubtava "des de fa diversos mesos". "Les relacions entre l'entrenador i els líders del vestidor, com Iker Casillas, Sergio Ramos o fins i tot Pepe, s'han degradat. La temporada en blanc al club ha estat una circumstància agreujant per a l'entrenador portuguès", afegeix aquesta cadena de ràdio.

Per la seva banda, el setmanari 'Le Point' se situa en la mateixa línia i destaca que "el mal any del club li ha costat el lloc al portuguès". "Després de tres anys d'una vinculació tumultuosa, el Reial Madrid anuncia que a final de temporada posarà fi al contracte de Mounrinho, que podria ser reemplaçat per Carlo Ancelotti, actual entrenador del PSG", escriu aquesta publicació. 'Le Point' recorda que el portuguès va canviar el Chelsea pel Reial Madrid l'any 2010 amb la missió d'aconseguir la desena Lliga de Campions per als blancs, un trofeu que "se li escapa al club des del 2002".

"Mourinho marxa amb un fracàs constatat", ja que malgrat la seva reputació de "fer miracles, aquest cop només ha aconseguit tres títols en tres anys: un sol títol de campió de lliga –amb un rècord de 100 punts–, una Copa del Rei i una Supercopa d'Espanya ", afegeix. L'entrenador, remata aquesta publicació, marxa amb una "última humiliació", després de caure contra els veïns de l'Atlètic de Madrid a la final de la Copa del Rei".

Per a la web 'Sport24.fr', Ancelotti "és un sant i Mourinho un dimoni". O almenys aquest és el regust que deixa a la redacció d'aquesta pàgina la sortida dels dos tècnics dels seus clubs, PSG i Reial Madrid. "El primer, en rebel·lió contra els dirigents del PSG (és veritat que el van maltractar en un moment donat) és necessàriament l'encarnació del bé. El segon, acomiadat pels dirigents del Reial Madrid (després d'un títol de Lliga i un de Copa del Rei) és obligatòriament la representació del mal", resumeix 'Sport24.fr', que considera que "ni un mereix tant honor ni l'altre tanta indignitat".

stats