Copa d'Or
Esports Futbol 26/06/2011

Giovani dos Santos reneix amb un gol espectacular que li dóna a Mèxic el títol de la Copa d'Or

Giovani dos Santos ha guanyat la Copa d'Or de seleccions a Pasadena amb la selecció mexicana.

Toni Padilla

BarcelonaEl mexicà, de 22 anys, sembla haver retrobat el seu millor futbol. Després de debutar al primer equip del Barça amb Rijkaard, va començar una sèrie de cesions. Comprat pel Tottenham, on no va triomfar, va passar per l'Ispwich Town, el Galatsaray i finalment el Racing de Santander.

Amb la selecció absoluta mexicana però, Giovani s'ha centrat i amb el 10 a l'esquena ha jugat una gran final de la Copa d'Or, l'equivalent de l'Eurocopa per a les seleccions del nord i el centre d'Amèrica. Davant de 90.000 persones al Rose Bowl de Pasadena, els mexicans s'han vist per sota del marcador ràpidament (2 a 0, amb gols de Bradley i Donovan), però han aixecat el resultat abans del descans amb gols de Barrera i el Chicharito Hernández. Barrera ha fet el 2 a 3 a l'inici de la segona part i Giovani ha sentenciat la final amb una obra d'art. Mèxic revalida el títol i ja suma sis Copes d'Or en 11 edicions. A més, es classifica per la Copa Confederacions del 2013, al Brasil.

Héctor Moreno, nou jugador de l'Espanyol, ha jugat la final de titular.