SUPERCOPA DE CATALUNYA
Esports Futbol 06/03/2019

El Girona entra al palmarès de la Supercopa de Catalunya amb un gol de Stuani

Els gironins han derrotat un Barça ple de suplents i jugadors del filial que ha plantat cara

i
Albert Nadal

SabadellEl Girona va disputar per primer cop la Supercopa de Catalunya, trofeu que enfronta els dos millors classificats catalans del curs anterior, i es va imposar al Barça amb un solitari gol de penal de Stuani a la segona part (0-1). Amb aquest triomf, els gironins entren al palmarès d’aquesta competició, que ja porta quatre edicions i que abans havien guanyat dos cops el Barça i un l’Espanyol.

Valverde es va endur set futbolistes del primer equip –el mínim que demana el reglament de la Supercopa de Catalunya– i tots set van ser titulars. Cillessen va capitanejar un equip en què Umtiti i Murillo van ocupar l’eix de la defensa, Wagué i Miranda les bandes i Todibo –que s’estrenava amb el Barça– va fer de pivot en un mig del camp on també hi havia Aleñá i Riqui Puig, mentre que Malcom, Boateng i Collado van ser els davanters. Eusebio, per la seva banda, havia convocat 16 jugadors del primer equip i només va fer jugar d’inici un futbolista del Peralada, Valery, que va ocupar el carril esquerre. La resta va ser una mescla de titulars i suplents.

Carles Aleñá i 'Choco' Lozano, durant el Barça-Girona de la Supercopa de Catalunya

Amb aquesta posada en escena es va iniciar un duel en què els dos equips van basar les seves propostes a partir de la possessió de la pilota i en què el Girona va disposar de les primeres ocasions. Lozano va rematar massa creuada un bona passada d’Aleix i, instants després, Miranda va brillar per prendre a boca de canó una pilota a Roberts. La mobilitat de l’anglès i les pujades de Valery van fer patir el senegalès Wagué, mentre que Miranda va estar seriós a l’esquerra. El perill del Girona es va quedar en un parell d’avisos i el Barça va començar a treure una mica el cap amb dues jugades espurnejants de Malcom.

Al descans, Valverde només va introduir un canvi: Umtiti, que va acumular 45 minuts per anar recuperant ritme, es va quedar a la banqueta, i Todibo va passar a jugar de central. Al jove jugador francès se’l va veure faltat de ritme i això es va traduir en certa lentitud en algunes accions al cos a cos, però va mostrar criteri i qualitat en la sortida de pilota. Pel seu físic Todibo recorda Thierry Henry, malgrat que ocupen posicions ben diferents.

A mesura que va avançar la segona meitat va començar el reguitzell de canvis als dos equips, entre ells el de Douglas Luiz, que tan bon punt va entrar va haver de marxar per lesió. Al quart d’hora de la segona part Eusebio va fer entrar les patums –Stuani, Borja i Portu–, alhora que Valverde va anar donant entrada a més futbolistes del filial. El desequilibri de forces va desembocar en un penal de Collado a Valery que va transformar Stuani. El Barça va treure l’orgull i va rondar el gol fins al final, però Aleñá va topar amb el travesser i Murillo va rematar mossegat i alt en una de les últimes ocasions més clares dels blaugranes.