FUTBOL
Esports 04/06/2019

El Girona, atent a una possible sanció al Valladolid pel cas Oikos

Delfí Geli, president del club gironí, ha dit a RAC1 que espera que la situació es resolgui aviat

Efe
2 min
Delfí Geli, president del Girona

GironaEl president del Girona, Delfí Geli, ha admès aquest dimarts a RAC1 que el club català es posarà en contacte amb la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola de Futbol per descobrir si va sortir perjudicat del cas Oikos, en el marc del qual podria haver-se arreglat el partit de l'última jornada de Lliga entre el Valladolid i el València a Zorrilla (0-2).

"Han d'actuar i ser molt diligents en aquesta situació. Sempre han dit que no acceptarien cap tipus d'influència", ha emfatitzat el màxim dirigent d'un Girona que queda a l'espera de poder treure'n benefici en cas que es confirmi que set futbolistes del conjunt val·lisoletà van ser subornats a canvi de deixar-se guanyar i que el Valladolid sigui sancionat. El Girona ha sigut un dels tres equips que han baixat a Segona i, davant d'aquest escenari de suposada manipulació, el club gironí espera acabar esquivant el descens. "El Girona és ara mateix equip de Segona, però ja veurem què passa", ha afegit Geli, conscient que les possibilitats són remotes.

Tot i així, el president del Girona ha insistit que reaccionarien "ràpidament" si el club acabés quedant-se a la màxima categoria del futbol espanyol, com a conseqüència d'una hipotètica sanció al Valladolid, "perquè no és el mateix competir a Primera que fer-ho a Segona". "Hem d'estar pendents de la situació. La nostra obligació és seguir el cas i saber com hem d'actuar", ha remarcat un Geli que, a més, també ha destacat que les evidències del que va passar en el partit entre el Valladolid i el València "són bastant clares".

"Tots els clubs de Primera Divisió som conscients de les nostres responsabilitats i del que pot passar si tenen lloc coses així. I els jugadors, també. És complicat començar una altra Lliga amb aquesta situació. El millor per a l'esport seria que això es resolgui", ha dit per acabar el president del Girona.

stats