Barça
Esports Futbol 26/12/2011

Isaac Cuenca, la darrera troballa de Guardiola

El jugador de Reus ha complert un somni quan ja després d'haver deixat el Barça dues vegades perquè no comptaven amb ell

Albert Solé
2 min
Isaac Cuenca celebrant el seu primer gol com a jugador de Primera Divisió.

BarcelonaEn l'últim trimestre de l'any Pep Guardiola va sorprendre tothom fent debutar amb el primer equip un jugador del filial de qui ningú en parlava en el futbol base. És d'aquelles troballes a l'estil de Busquets i Pedro, jugadors silenciosos però pencaires i disciplinats que li encanten al tècnic de Santpedor. Era el 19 d'octubre en un partit de Lliga de Campions al Camp Nou contra el Viktoria Plzen txec, i Isaac Cuenca va sortir al camp per jugar 6 minuts.

Per a molts va semblar una anècdota, com tants altres debuts efímers, però Guardiola li tenia reservat un protagonisme més alt després de la greu lesió d'Ibrahim Afellay. Va jugar aquell dia 6 minuts, però després en van venir molts més, en molts partits de titular, i amb un rendiment altíssim, tant de joc com de gols. Amb la lesió de David Villa Guardiola ja ha confirmat que Cuenca es queda al primer equip, almenys fins a final de temporada.

Isaac Cuenca va néixer a Reus fa 20 anys. Amb 8 anys l'Espanyol es va fixar en ell i el va fitxar, i amb 10 anys se'n va anar al Barça. Amb 14 va veure que no jugava tant com abans -era molt prim i menut- i ja no li compensaven els llargs viatges de Reus a Barcelona cada dia. Va tornar a casa per jugar al Reus, on de seguida va tornar a sobresortir i la Damm va demanar-ne la cessió. Un altre cop, ara amb 17 anys, viatges a Barcelona amunt i avall.

La temporada li va sortir rodona, i l'Espanyol i el Barça es van tornar a barallar per tornar-lo a fitxar. Ell, culer, va triar el Barça, i aquell any al Juvenil A blaugrana va ser fantàstic per Isaac Cuenca, i semblava que el seu destí era el filial a Segona A. Però a Luis Enrique no el va convèncer i el va descartar -fins i tot es va entrenar sol alguns dies-.

A punt de tancar-se el mercat d'estiu, el Sabadell va demanar-ne la cessió per jugar a Segona B. Amb el cap cot i decebut per segona vegada amb el Barça, va anar la Nova Creu Alta a reivindicar-se, i després d'una temporada fantàstica, va ser clau en l'ascens dels arlequinats a Segona A. Isaac Cuenca tornava a cridar l'atenció a can Barça, i Guardiola se'l va endur als Estats Units per fer la gira d'estiu, on se'n va enamorar futbolísticament. D'aquí al debut, la consolidació, i el futur és a les seves mans.

stats