LLIGA ADELANTE
Esports Futbol 13/02/2015

Jordi Vinyals s'estrena sense Halilovic i demana “disciplina dins i fora del camp”

El tècnic de Cardedeu multarà el jugador croat per haver informat de la seva lesió a través d'Instagram i saltar-se el codi intern del vestidor

Martí Molina
3 min
Jordi Vinyals, en el primer entrenament amb el Barça B / FCB

BarcelonaComencen a fer-se evidents els canvis al Barça B. Més enllà del relleu a la banqueta, Jordi Vinyals ja treballa per redreçar el rumb del filial, que voreja la zona baixa de la Segona Divisió i està mostrant un comportament molt irregular al llarg de tota la temporada. És per això que el tècnic de Cardedeu ha demanat “disciplina, dins i fora del camp”.

El primer exepmle és la multa que imposarà al croat Alen Halilovic, que aquesta setmana es va saltar el codi intern del vestidor informant de la lesió que pateix a través d'Instagram. L'absència del migcampista serà la principal baixa per al filial en el debut de Vinayls d'aquest dissabte, contra l'Alabès al Miniestadi (20 h, Esport3). Halilovic pateix un esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre i serà baixa “unes quantes setmanes”, com va informar ell mateix, en una fotografia on se'l veia a la infermeria.

Al Barça B comencen els canvis i el primer és modificar petites rutines de treball. Aquesta setmana hi han hagut sessions dobles, a la prèvia del partit s'ha fet un entrenament al Miniestadi i l'entrenador no donarà la llista de convocats fins al mateix dia de partit. “Les circumstàncies [per agafar l'equip] no són les millors, però estic amb ganes i una gran il·lusió”, ha comentat Vinyals aquest divendres. “Tinc la responsabilitat de donar el màxim suport i confiança a aquests jugadors perquè segueixin progressant. Aquesta és la meva idea”, ha afegit.

A Vinyals no li ha agradat gaire l'actitud de Halilovic, saltant-se el codi intern, i no veu amb bons ulls alguns hàbits dels integrants del vestidor. Un fet especialment preocupant en l'edat de formació. “Hem de millorar molt en el tema de la disciplina, tant dins com fora del camp. Si tens qualitat i a més a més disciplina, ets un fenomen”.

Vinyals agafa un grup jove, tendre, que no té gaire a veure amb l'equip que la temporada passada va aconseguir queda en la tercera posició de Segona Divisió. Bona part dels titulars indiscutibles d'aquell equip han marxat, i d'altres encara tenen poc pes al vestidor. El tècnic arriba avalat per la feina que va fer en la seva etapa al Juvenil A del Barça, on havia coincidit amb alguns dels futbolistes que ara té a les seves ordres. Jugadors que, majoritàriament, guarden un bon record del tècnic.

L'arribada del tècnic de Cardedeu per remuntar el vol al filial es veia com un pas necessari des del club. Eusebio Sacristán estava avalat principalment per Andoni Zubizarreta, i directius com Jordi Mestre també havien assegurat que “no era un drama” perdre la categoria. Però amb el cessament del director esportiu tot s'ha precipitat. La derrota a La Romareda (4-0) va ser l'estocada definitiva. “Ell anava per una banda i els jugadors, per una altra”, asseguren des de la Ciutat Esportiva. “No pots estar entrenant durant tota la setmana amb un esquema i fer tot el contrari els dies de partit”, expliquen gent propera al vestidor, criticant l'actuació de l'entrenador i d'alguns companys de l'equip.

Per ara, el filial es marca el repte de reconduir la situació. Més endavant, ja es veurà. “Una de les coses bones de la Segona Divisió és que, si sumes una ratxa de victòries, passes de la cua a la zona alta. Ens falta això”, asseguren des del vestidor. “El nostre objectiu és mantenir la categoria. I en funció d'on siguem a les darreres cinc o sis jornades, ja et planteges més coses”.

stats