Al-Khelaifi continua fent amics: "Tothom té dret a negociar amb Messi"

El propietari del PSG segueix obrint foc contra tothom que es fica en els seus assumptes

Quim Salvans
3 min
Nasser al-Khelaifi

BarcelonaEl president del París Saint-Germain, Nasser al-Khelaifi, segueix fent la guitza al Barça. L'empresari qatarià fa temps que dispara contra el conjunt blaugrana, sobretot durant el rumorejat –i ja impossible– retorn de Neymar Jr. al Camp Nou. Aquest cop, amb la temporada ja finalitzada, ha aprofitat una entrevista que li ha fet L'Équipe per deshonrar l'entitat culer i posar més llenya al foc a l'esperada renovació de Leo Messi.

Al-Khelaifi, que no es podia ni veure amb Josep Maria Bartomeu, no ha començat amb bon peu la seva relació amb Joan Laporta. Durant aquests últims mesos, l'administrador del PSG s'ha vist amb la potestat d'estar en contacte amb l'argentí perquè triés la capital francesa com el seu pròxim destí. Una imatge que faria molt de mal al barcelonisme després que Neymar prengués aquesta decisió fa quatre anys. "Ja ho vaig dir al president del Barça: Messi està acabant el seu contracte, tots els clubs tenen dret a discutir amb ell per fitxar-lo per a la pròxima temporada. Tots els grans jugadors volen venir al PSG", afirmava l'empresari. Tot i que l'astre argentí està molt a prop de renovar amb el conjunt blaugrana després de l'arribada del seu amic Kun Agüero, Al-Khelaifi ha deixat entreveure que la seva persistència no té límits i que està disposat a fer pujar la mosca al nas a Laporta.

Per si l'entitat culer no en tenia prou, el fitxatge de Georginio Wijnaldum per l'equip parisenc ha acabat d'enterbolir el vincle entre els dos clubs. El migcampista ho tenia fet amb el Barça i la seva arribada semblava imminent, sobretot després que es confirmés la continuïtat de Ronald Koeman. Contra tot pronòstic, Al-Khelaifi ha entrat en escena per aigualir la festa al tècnic holandès aprofitant la fràgil situació econòmica del club blaugrana i ha ofert un contracte al jugador del Liverpool amb unes xifres inassolibles per Mateu Alemany i Joan Laporta. El capità de la selecció holandesa deixa plantat Koeman, però tranquil·litza Ilaix Moriba, que valorava abandonar el Camp Nou si es produïa aquest moviment.

Abans que Neymar Jr. decidís renovar amb el PSG, els blaugranes van intentar portar-lo de nou al seu anterior equip. El brasiler ha tingut dubtes en ampliar el seu compromís a París, i semblava que el seu retorn es podia arribar a fer efectiu. En tot cas, el qatarià ha aconseguit lligar el davanter fins al 2025 i ha remarcat l'estretor econòmica per la qual està passant el Barça. "Fins i tot el Barça ha intentat reclutar (Neymar) fins al final. Evidentment, els vam rebutjar. Crec que aquest club té alguns problemes econòmics, però això no és cosa nostra", deia amb poca simpatia Al-Khelaifi.

Mbappé, 'empresonat' al Parc dels Prínceps

De les seves declaracions al diari francès crida l'atenció el to dictatorial que utilitza per dirigir-se al Reial Madrid a l'avisar que Kylian Mbappé no es mourà de la capital francesa. "Seré molt clar: Mbappé es quedarà al PSG. Mai el vendrem, i mai marxarà gratuïtament", advertia l'empresari qatarià, que espera "arribar a un acord" amb el davanter francès, del qual diu que "té tot el que necessita a París". "On pot anar? Quin club, en termes d'ambició i projecte, pot competir avui amb el PSG?", es preguntava Al-Khelaifi.

La realitat és que les decisions que el qatarià ha pres aquesta última temporada no han sigut les més encertades. Thomas Tuchel i Thiago Silva abandonaven el Parc dels Prínceps per la porta del darrere per acabar alçant la Lliga de Campions amb el Chelsea. A més, l'equip francès comptava amb un dels pressupostos més grans del panorama europeu i només ha sigut capaç d'alçar la Copa francesa. Al-Khelaifi està disposat a donar guerra a tothom que provi d'entremetre's en els seus plans. Sigui el Barça, sigui el Madrid o sigui el mateix Mbappé.

stats