Futbol
Esports Futbol 28/07/2022

L'estrany ostracisme de l'exblaugrana Denis Suárez

El president del Celta de Vigo manté el veto sobre el migcampista gallec per un presumpte cobrament de comissions

Oriol Cartró
3 min
FOOTBALL - LA LIGA - ATHLETIC CLUB V CELTA DE VIGO

BarcelonaGuerra oberta al Celta de Vigo. El president del club, Carlos Mouriño, i Denis Suárez, exjugador del Barça, porten mesos enfrontats amb declaracions públiques de l'un contra l'altre. Tot va començar després que Bryan Bugarín, un nen de 12 anys, abandonés el planter de l'entitat gallega l'estiu passat per anar-se'n al Reial Madrid. Un fitxatge que, degut al potencial del jugador, es va anunciar fins i tot a les xarxes socials blanques. El problema va arribar quan Mouriño va acusar Suárez d'anar contra els interessos del club, per ser client de la mateixa agència de representació (Intermedia Sport Player), que va fer les gestions del fitxatge de Bugarín pel Madrid.

Mouriño va carregar contra l'agència per la "subhasta" que va realitzar amb el talent i fins i tot va insinuar que Denis havia cobrat una comissió per l'operació. L'episodi va explotar encara més quan el jugador de 28 anys va aplaudir el comunicat que va realitzar l'agència de la qual és client criticant el president del Celta i demanant-li una rectificació. Uns aplaudiments als quals es va afegir Iago Aspas, estrella de l'equip i també client de la mateixa agència, però per a ell no han tingut les mateixes repercussions que amb Suárez, que viu apartat de la dinàmica de la plantilla a causa de tota la polèmica. La temporada passada, però, va jugar tots els partits de Lliga i va ser un dels més destacats del conjunt que entrena Eduardo Coudet.

Aquest dimarts, Carlos Mouriño s'ha pronunciat en roda de premsa i ha carregat un cop més contra el jugador. L'ha acusat de ser "deslleial" i d'estar en contra de totes les sortides possibles que li han proposat. "Li vam buscar quatre possibles sortides. Fins i tot en alguna li pagaven més del que li donem nosaltres. Un club li oferia 12 milions nets per tres anys", ha exclamat el mandatari gallec, que ha insistit que Denis, tot i tenir contracte en vigor fins al 2024, no seguirà al Celta mentre ell estigui al capdavant de la institució. "No vull un futbolista que ens traeix i que s'ha passat un any fent una campanya de desprestigi. Li paguem una milionada i ven un jugador de la casa per guanyar 40.000 o 50.000 euros", ha sentenciat.

Després de la compareixença del president, Denis ha contestat a les xarxes socials amb un fil de piulades a Twitter desmentint punt per punt les paraules de Mouriño i demostrant el seu amor pel club gallec: "M'heu sentit oferir solucions sense cap agència pel mig al club per arreglar-ho tot i poder complir el meu somni, que és vestir la samarreta del Celta i encara ho continua sent", ha conclòs el jugador en el seu comunicat, en què ha negat el cobrament de cap comissió i ha instat Mouriño a presentar documents que demostrin l'acusació. Mentre la polèmica dura, Suárez treballa al marge dels seus companys juntament amb Santi Mina, sobre el qual pesa una sentència per abús sexual. "Tot plegat està afectant molt la imatge del club", ha justificat Mouriño.

L'AFE defensa el jugador

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), denuncia el tracte de Denis per part del Celta, després que l'equip no convoqués el jugador per viatjar a la gira de Mèxic i els Estats Units. L'associació ha enviat una carta a Mouriño per transmetre-li que "emprendran les accions legals que siguin necessàries per defensar els drets laborals del futbolista". L'AFE sol·licita que s'eviti l'exclusió de Denis Suárez, perquè pugui efectuar així els entrenaments complets i la resta d'activitats tècniques i preparatòries en igualtat de condicions que els seus companys.

Reafirmant les paraules de l'AFE, Toni Roca, advocat especialitzat en futbol, defensa la posició del futbolista de forma contundent. "Separar un jugador dels entrenaments amb la resta de companys és mòbing. Això està prohibit, és il·legal. A un jugador no se'l pot excloure ni dels entrenaments amb els seus companys ni dels viatges que faci l'expedició del club. En tot cas, sí que se li pot prohibir jugar els partits", ha explicat. El cas Denis Suárez va per llarg i està per veure si, finalment, les disputes arribaran als tribunals.

stats