Espanyol
Esports Futbol 09/10/2014

L'Espanyol afronta el curs amb menys socis, menys pressupost i un deute més difícil de pagar

El portaveu del consell d'administració blanc-i-blau explica que el club té 25.492 socis (prop de 1.400 menys que l'any passat) i que es fixen 48,1 milions d'euros de pressupost (gairebé un milió menys que al 2013/14)

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaMenys socis, menys pressupost i un deute que cada cop costa més de pagar amb puntualitat. Aquesta és la situació de l'Espanyol per aquest curs 2014/15, després que aquest dijous s'hagin fet públiques diverses xifres a través de la roda de premsa del portaveu del consell d'administració Rafael Entrena.

Per a l'actual temporada, l'entitat periquita arrenca amb 25.492 socis, el que representa un descens de 1.387 respecte al curs passat. "No és un resultat pel qual estiguem massa contents", ha confessat Entrena, però ha destacat que la davallada ha estat menor que la dinàmica dels últims anys. La variació ha estat "més important" en altres temporades, ha deixat clar el portaveu. "Esperem donar un gir a això, la campana 'Meravellosa minoria' està tenint bona acceptació i estem preparant una altra campanya d'abonaments de cara a la segona volta, on tindrem partits importants a casa". El consell que lidera Joan Collet espera recuperar alguns dels socis que han marxat i acabar la temporada "al voltant dels 26.000 socis". El detall de la xifra es distribueix de la següent manera: 13.650 adults, 1.515 del bloc "sóc RCDE", 3.897 pensionistes, 2.684 júniors, 2.446 infantils i 1.300 nins.

Les causes que ha analitzat l'Espanyol se centren en la crisi econòmica, que ha portat algunes famílies "a reduir els carnets per nucli familiar", i en els horaris, "que ajuden poc" a apropar-se a l'estadi. La logística d'accés al Power8 Stadium ha millorat però també frena la presència d'aficionats. "La tendència no és tan dolenta com anys anteriors", ha repetit Entrena, que finalment ha admès que la "decepció" esportiva "sense dubte" té també a veure amb el descens d'abonats.

"Ser competitius"

Pel que fa al pressupost oficial per al curs 2014/15, l'Espanyol tanca la xifra en 48,1 milions d'euros. Hi ha una rebaixa de 0,8 milions respecte a l'any passat, tot i que "la despesa del primer equip es manté, amb 18,5 milions d'euros de partida". En aquest sentit, Entrena ha subratllat que malgrat les dificultats econòmiques de l'entitat, "aquest consell continua treballant per ser competitius". 4 milions d'euros van destinats al futbol base i els 25 restants van a altres partides.

Deute amb Hisenda

Entrena ha evitat parlar del deute que ofega l'entitat, excusant-se en què no és "un expert en la matèria" i ha dit que prefereix esperar que sigui el responsable econòmic qui presenti les dades i les analitzi a la pròxima junta general d'accionistes, que encara no té data prevista. "Hem patit petites pèrdues no d'importància extraordinària", ha dit en un primer moment. Preguntat per més detalls, ha exposat que l'Espanyol està fent front al deute a través d'un calendari "complex" que no sempre s'ha pogut complir. "Hem pagat els recàrrecs corresponents quan això ha passat". En aquest sentit, ha dit que de cara a l'any que ve s'espera "un calendari més complicat" i que per això s'està intentant "renegociar el calendari de pagaments amb Hisenda" a través de negociacions i mirant d'incentivar possibles reformes legislatives, en paral·lel a intentar generar més ingressos.

stats