Lliga de Campions
Esports Futbol 05/02/2021

La Champions, en perill per les restriccions del covid

El Liverpool s'havia d'enfrontar al Leipzig en el partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions

Albert Nadal / Àlex Gozalbo
2 min
El RB Arena de Leipzig, a Alemanya

El Liverpool té prohibit viatjar a Alemanya per al partit que l’enfrontarà al Red Bull Leipzig, corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, a causa de les restriccions que el ministeri de l’Interior alemany ha imposat per frenar la transmissió del coronavirus. L’equip anglès havia de visitar l’estadi del Leipzig el dimarts 16 de febrer, però la prohibició alemanya d’accedir al país procedent del Regne Unit té vigència, almenys, fins al dimecres 17 de febrer.

La resolució de les autoritats alemanyes es va saber ahir després de la consulta feta pel mateix Leipzig amb motiu de la disputa del partit contra el Liverpool. La policia federal alemanya va ser taxativa i va dir que no faria excepcions de cap mena. Així doncs, serà la UEFA l’organisme encarregat de fixar una nova data per disputar el partit d’anada de l’eliminatòria o de buscar una seu alternativa. La UEFA estudia el cas i encara no s’hi ha pronunciat.

Dissabte passat el govern alemany va decidir tancar les fronteres als passatgers d’aerolínies que arribessin de regions on es propaguen les noves variants del coronavirus, com el Regne Unit. L’única excepció és per als ciutadans alemanys o els estrangers que tinguin la residència a Alemanya.

L’Eurolliga té el mateix problema

La situació que amenaça la Lliga de Campions de futbol ja fa dies que afecta l’Eurolliga de bàsquet. El Maccabi Fox de Tel Aviv es va veure obligat a suspendre els seus últims dos partits, contra l’Anadolu Efes i el Khimki, perquè les autoritats d’Israel no van permetre que els vols dels equips rivals aterressin al seu país. Les mesures estan en vigor des del dia 24 de gener.

Tal com s’explica en les seves normes d’aquesta temporada, l’Eurolliga intentarà reprogramar o reubicar aquests partits ajornats fins a tres vegades. L’organització de la competició europea intentarà pactar amb els equips implicats una nova data o un nova ubicació.

El partit d’aquesta 24a jornada de l’Eurolliga entre el Zalgiris Kaunas i l’Estrella Roja de Belgrad, que inicialment estava previst que es jugués ahir, també va ser suspès. L’equip serbi en va sol·licitar l’ajornament com a conseqüència dels molts casos de coronavirus que l’equip ha detectat els últims dies.

La temporada passada l’Eurolliga es va veure obligada a anul·lar la competició. “Aquesta és la decisió més difícil que hem tingut en els nostres vint anys d’història. Ens hem vist obligats a tallar la temporada més exitosa i emocionant de la història del bàsquet europeu”, va reconèixer Jordi Bertomeu, president de l’Eurolliga.

stats