Futbol

Luis Enrique no necessita Mbappé per fer del PSG "un gran equip"

L'entrenador asturià substitueix Christophe Galtier en un club que dona un ultimàtum a la seva gran estrella

3 min
Luis Enrique, nou entrenador del PSG

BarcelonaEn només mig any, les coses al París Saint-Germain s'han girat com un mitjó. Per Nadal, després que Leo Messi guanyés el Mundial, el club francoqatarià va acordar la renovació de l'argentí, complint el tercer any opcional que tenia per contracte. Però només va ser un acord verbal, no es va rubricar. Passaven els mesos i tot l'optimisme que hi havia a París quedava sepultat per l'enèsim fracàs a la Champions i els múltiples conflictes interns. A l'estiu Messi trencava totalment el vincle amb el PSG i marxava, i l'altra estrella de l'equip, Kylian Mbappé, obria la porta a sortir per fitxar pel Reial Madrid. Hi havia canvis a la direcció esportiva, el club prescindia de l'entrenador Christophe Galtier i pensava en una revolució a la banqueta.

Cansats de l'elegància i del savoir faire dels últims entrenadors, que han apostat més per la diplomàcia, l'entitat de París ha fet un gir copernicà i ha escollit Luis Enrique, un entrenador de blancs o negres, dels que no tenen grisos. L'asturià és presentat aquest dimecres, el mateix dia que s'ha tancat la vinculació contractual entre el PSG i Galtier. De fet, ja feia dies que Lucho i el club francoqatarià havien arribat a un acord. Encara més, n'hi va haver prou amb una única reunió perquè l'asturià donés el sí. Tan sols quedava pendent rescindir el contracte amb l'entrenador d'aquesta temporada abans de fer-se oficial, i alguns serrells, com per exemple els membres del cos tècnic que l'acompanyaran. Finalment, aquest dimecres s'ha confirmat el que era un secret de domini públic.

Luis Enrique, exentrenador del Barça B, del Roma, del Celta, del Barça i de la selecció espanyola, ha ofert la seva primera roda de premsa aquest dimecres a la tarda. Però no era la primera entrevista que feia com a tècnic del PSG. Al matí, a la ciutat esportiva, n'ha fet una d'individual i ha protagonitzat la primera anècdota: quan el periodista li ha preguntat pel futur de Mbappé, el personal de comunicació del club de seguida ha aturat la gravació argumentant que aquesta pregunta no tocava.

El cas Mbappé

A la tarda, en una presentació molt curta, feta íntegrament en castellà –no parla francès però diu que ja l'està estudiant–, els mitjans han preguntat per Mbappé a Luis Enrique, però ha tirat pilotes fora. Dues obvietats: la primera, que de moment el davanter "té contracte", i l'altra, que els temes contractuals no passen pel seu despatx. No n'ha fet una defensa aferrissada, simplement s'ha tret el problema de sobre i l'ha passat al club, com si no li fes falta l'estrella de l'equip per construir "un gran equip" del qual "els aficionats se sentin orgullosos". Amb Mbappé o sense, promet "joc d'atac".

La compareixença l'ha tancada Nasser al-Khelaïfi, el propietari del PSG, que tampoc tenia gaires ganes de parlar de Mbappé. N'ha esquivat fins a dues respostes, i ha buidat el pap a la tercera. "La nostra postura és que si el jugador es vol quedar es quedi, però signant un nou contracte de renovació. Però si vol marxar, sap que no ho podrà fer gratis. Ell ha dit que volia seguir i no em consta que hagi canviat de parer. La postura és clara. No podem deixar marxar gratis el millor jugador del món. De fet, ell em va dir un dia que si se n'anava, no seria de franc". I, tot seguit, Al-Khelaïfi donava per tancada la seva compareixença, aixecant-se de la cadira, mirant la sala plena de periodistes i dient: "Crec que ja teniu el que volíeu".

El serial Mbappé, de si segueix a París o se'n va al Bernabéu, només ha fet que començar.

stats