Mallorca i Deportivo de la Corunya es jugaran l'última plaça d'ascens a Primera

L'anada es disputarà dijous (21 h) i la tornada diumenge (21 h)

Adrià Fernández
L'afició del Mallorca desplaçada al Carlos Belmonte

BarcelonaSis anys després, el Mallorca pot tornar a ser equip de Primera Divisió. Després de baixar a la categoria de plata el curs 12/13, el conjunt balear va encadenar quatre temporades a Segona Divisió. La desastrosa campanya 16/17 va condemnar els mallorquins a descendir a Segona Divisió B, una categoria que no trepitjaven des de la dècada dels 80. La temporada passada van aconseguir el títol de Lliga que els retornava a Segona i aquesta temporada, acabats d'ascendir, només estan a 180 minuts de recuperar la màxima categoria del futbol espanyol.

El 2-0 aconseguit en el partit d'anada contra l'Albacete va donar ales al conjunt balear: els gols de Leonardo Suárez i Daniel Rodríguez a les acaballes del matx han donat finalment l'accés a la final d'ascens a Primera Divisió. L'1-0 aconseguit per l'Albacete en el partit de tornada, gràcies al gol de Jérémie Bela de falta directa, ha sigut insuficient. El conjunt manxec ha collat el Mallorca en els instants finals del partit, conscient que un altre gol forçaria la pròrroga. La gran contundència defensiva dels mallorquins i les excel·lents aturades del porter Reina han evitat una victòria més àmplia dels manxecs, i això els ha atorgat l'accés a la final d'ascens.

El Deportivo de la Corunya va fer bo el resultat de l'anada

Després de guanyar per 4-2 en el primer partit, el conjunt gallec va segellar dissabte l'accés a la final d'ascens amb una victòria contra el Màlaga per 0-1 amb el gol d'Álex Bergantiños. Amb un ritme de joc propi del temps de descompte, el Màlaga, empès per una Rosaleda plena a vessar amb 27.275 espectadors, va buscar igualar l'eliminatòria des del primer minut. Aquesta embranzida inicial, però, no va traduir-se en gol. Les revolucions de la primera part van anar minvant amb el transcurs del segon temps. Els andalusos van dominar en la possessió de pilota, però les ocasions de cara a porta van veure's reduïdes. Els ànims a La Rosaleda també van anar apagant-se, conscients que la remuntada era pràcticament impossible. Amb el 4-2 del partit d'anada, els de López Muñiz necessitaven un 2-0 en la tornada per classificar-se per a la final. A vuit minuts del final, Álex Bergantiños va provar sort amb un xut des de la frontal i Munir, en un error esperpèntic, no va blocar l'esfèrica i va deixar que travessés la línia de gol per sentenciar l'eliminatòria amb un 2-5 global. Amb aquest resultat, el conjunt gallec té a tocar el retorn a la màxima categoria del futbol espanyol després d'estar només una temporada a l'infern de Segona Divisió.