FUTBOL
Esports Futbol 11/05/2019

El Manchester City i el Liverpool es jugaran la Premier League a l'última jornada

Pep Guardiola podria sumar el seu novè títol de lliga en onze temporades com a entrenador

Adrià Fernández
2 min
El Kun Agüero celebra el seu gol contra el Liverpool

BarcelonaÚltima jornada de la Premier League i el títol encara per decidir. Manchester City o Liverpool. Pep Guardiola o Jurgen Klopp. Els 'blues' depenen d'ells mateixos per alçar el seu sisè títol de lliga i, per primera vegada, el segon de manera consecutiva. Tenen 95 punts, mentre que el seu immediat perseguidor, els 'reds', en sumen un menys: 94.

El Manchester City visita el camp del Brighton, que es dissetè i ja està matemàticament salvat. El Liverpool rep a Anfield els Wolves, que són setens i ja estan classificats per a l'Europa League després d'arribar a la final de la FA Cup. Per tant, una victòria del City li atorgaria directament el campionat domèstic, independentment del resultat del Liverpool. Els de Klopp, per tant, necessiten un miracle: sumar els tres punts i esperar que els 'blues' empatin o perdin. La 38a jornada es disputarà en horari unificat, aquest diumenge a les 16 h.

La lluita pel títol és l'única assignatura pendent de l'última jornada. Chelsea i Tottenham tancaran les posicions de classificació per a la Champions League. L'Arsenal, el Manchester United i els Wolves disputaran l'Europa League, mentre que el descens també està adjudicat per Cardiff, Fulham i Huddersfield.

Menció especial per al tècnic del City, Pep Guardiola. El de Santpedor podria aconseguir el seu novè títol de lliga en les seves onze temporades en el futbol professional com a entrenador. Com a entrenador del Barça B va obtenir el campionat i va fer pujar el filial blaugrana a Segona Divisió B. Un cop al primer equip, va alçar la Lliga en les tres primeres temporades de les quatre que hi va estar. A Alemanya va ser el vencedor de la Bundesliga en les seves tres temporades al Bayern de Munic. Ara, a Manchester, pot aconseguir la segona Premier League en la seva tercera temporada. Seria el 26è títol de Guardiola com a entrenador, cinc dels quals amb el club anglès. Dissabte que ve (18 h) podrien convertir-se en sis si guanya la final de la FA Cup contra els Wolves. Amb aquest títol de lliga, entraria al Top 5 d'entrenadors amb més títols de la història. Superant a Mourinho (25), quedaria empatat amb Jock Stein, però encara lluny dels 49 que va aconseguir Alex Ferguson en 38 temporades.

stats