Futbol
Esports Futbol 30/01/2023

Messi parla per primer cop del seu cèlebre "Andá pa' allá, bobo"

En una entrevista a l'Argentina, el campió del món afirma que es penedeix d'haver increpat així el neerlandès Wout Weghorst

2 min
Leo Messi fent el Topo Gigio després de marcar en el partit entre l'Argentina i els Països Baixos

BarcelonaEl flamant campió del món amb l'Argentina Leo Messi ha parlat per primera vegada des que va guanyar el Mundial capitanejant la seva selecció. En una entrevista al seu país, l'exblaugrana s'ha penedit per la frase "¿Qué mirás, bobo? Andá pa' allá, bobo” que va etzibar al neerlandès Wout Weghorst. L'eliminatòria dels quarts de final entre els Països Baixos i l'albiceleste va acabar portant al límit Leo Messi, després de veure com els neerlandesos els empataven (2-2) en el darrer minut del temps de descompte. L'eliminatòria es va resoldre en una tanda de penals amb els nervis a flor de pell, en què alguns jugadors de l'equip orange van intentar despistar els llançadors argentins.

"Vaig sentir molta ràbia quan van empatar perquè em va semblar molt injust i perquè va arribar en una falta que no era. Però bé, va ser així tot el partit", diria Messi tot just després del partit. Per boca del capità argentí va rebre tothom, començant per Mateu Lahoz, de qui va dir que era "increïble que la FIFA designés un àrbitre així en un partit com aquest". I, abans d'encarar-se amb Weghorst a la zona mixta, va festejar a la gespa el triomf fent el Topo Gigio –posar-se les mans darrere les orelles– mirant fixament cap a Van Gaal, tècnic que s'havia limitat a dir en la prèvia que les opcions del davanter argentí eren menors si els neerlandesos aconseguien tenir la possessió de la pilota.

Ara, gairebé dos mesos després d'aquests episodis, Messi s'hi ha referit en una conversa a la ràdio argentina Urbana Play i ha lamentat els fets. "Va ser una reacció natural, havien passat moltes coses durant el partit amb aquell jugador. Van ser moments de tensió, del fet que el partit s'escalfi, amb l'àrbitre també. Estava a la zona mixta i just s'havia acabat el partit. No m'agrada donar aquesta imatge, el que vaig fer, amb l'"andá para allá bobo" i tot això".

Respecte a la celebració emulant el Topo Gigio dirigida a Van Gaal, el futbolista també s'hi ha referit i ha afirmat que, amb perspectiva, tampoc li agrada com va actuar. "Em va sortir en aquell moment. Sabia tot el que havia dit Van Gaal abans del partit. Fins i tot alguns dels meus companys em deien: «has vist el que ha dit Van Gaal?»''.

"S'ha acabat el patiment"

Després de superar amb contundència Croàcia a les semifinals i aixecar la final als penals contra la França d'un Kylian Mbappé que va ser el màxim golejador del Mundial, Messi també ha explicat què suposa aquest gran triomf per a ell. "Vaig dir a la meva família que s'havia acabat el patiment després de tant de temps. Hi va haver èpoques que vaig patir molt amb la selecció. Acumulava moltes decepcions, sempre havent estat tan a prop dels títols i que no els acabéssim d'aconseguir. Vaig rebre durant molt de temps crítiques de tots colors i sé que la meva família ho patia igual o més que jo", explica el capità de la vigent campiona del món.

stats