FUTBOL
Esports Futbol 18/03/2013

Mourinho, l'entrenador més ben pagat del món per vuitena vegada

Aquest dimarts, la revista 'France Football' publica la llista dels entrenadors més ben pagats de l'últim any

Efe
1 min

ParísL'entrenador portuguès del Reial Madrid va ser l'entrenador més ben pagat de l'últim any, segons l'estimació de la revista 'France Football', que ha situat el tècnic portuguès en aquest lloc vuit vegades de les deu que ha elaborat aquesta classificació.

Des que la revista va començar a publicar aquesta llista d'entrenadors el 2004, Mourinho només ha caigut de la primera posició en dues ocasions, el primer any –va ser superat per Alex Ferguson– i el 2009 –el brasiler Luiz Felipe Scolari va cobrar més que ell.

En l'última llista, que publicarà aquest dimarts 'France Football', Mourinho va guanyar 14 milions d'euros, 12 milions en concepte de salari i la resta per contractes publicitaris. Igual que l'any passat, el tècnic del Madrid va superar l'italià Carlo Ancelotti, que torna a ocupar la segona posició, tot i que va guanyar 12 milions d'euros, 1,5 milions menys que el 2012.

L'italià del Guangzhou Evergrande xinès Marcelo Lippi, amb 11 milions, completa el podi, que, en la passada edició, ocupava el tècnic català del Barça Pep Guardiola, actualment d'any sabàtic abans d'ocupar l'any vinent la banqueta del Bayern de Munic.

L'holandès Gus Hiddink, al capdavant de l'Anji Makhatchkala rus, és quart amb 10,8 milions, mentre que l'escocès Kenny Dalglish va guanyar 10 milions d'euros abans de ser acomiadat pel Liverpool el juny passat.

Completen la llista dels 10 més ben pagats el francès de l'Arsenal Arsène Wenger (9,4 milions), el seleccionador de Rússia Fabio Capello (9,2 milions), el tècnic del Manchester City Roberto Mancini, el del United Alex Ferguson i el seleccionador de la Xina, José Antonio Camacho (6,1 milions).

stats