El Marroc derrota Portugal i no es cansa de fer història

Els 'lleons de l'Atles' es converteixen en la primera selecció africana que arriba a les semifinals d'un Mundial (1-0)

El jugador marroquí Boufal celebrant la victòria amb la seva mare

BarcelonaEl Marroc sembla no tenir límits en aquest Mundial de Qatar. Si ja va ser una sorpresa que arribés als vuitens de final, va ser encara més sonada la seva classificació per als quarts de final, derrotant Espanya i assolint la seva millor classificació en una Copa del Món. Però la cosa no s'acabava aquí. L'equip de Walid Regragui tenia més asos a la màniga i aquest dissabte ha donat un nou cop de puny sobre la taula eliminant Portugal (1-0) i convertint-se en la primera selecció africana que arriba a les semifinals d'aquest torneig al llarg de la seva història.

Les Rambles de Barcelona s'han tornat a omplir, un dia més, en un Mundial que s'ha convertit en una capsa de sorpreses, amb moltes favorites marxant cap a casa per la porta del darrere. L'afició marroquina que viu a Catalunya s'ha acostumat a sortir al carrer cada tres dies i viu el torneig de Qatar com no s'ho podien imaginar. El següent rival serà França, que ha superat Anglaterra (1-2).

Ben pocs apostaven pel Marroc, equip que tenia repartits bons jugadors en les principals lligues europees però que no havia tingut un currículum gaire exitós en els últims anys. De fet, feia quatre dècades que no passava d'una fase de grups d'un Mundial. Però l'equip africà ha sorprès amb un futbol molt pràctic, capaç d'esgarrapar en les poques ocasions que té en atac i, sobretot, construït per ser extremadament resistent en defensa. Ni Espanya als vuitens, ni Portugal als quarts han aconseguit marcar-li cap gol.

Els jugadors del Marroc, celebrant el gol d'En-Nesyri

El partit, que semblava decantat a favor dels portuguesos, que tenien més possessió, més arribades i més ocasions, s'ha resolt amb un gol al minut 42 d'En-Nesyri. El davanter del Sevilla aprofitava una mala sortida del porter de Portugal per rematar de cap i deixar amb un pam de nas el món sencer. A la segona part, el Marroc s'ha dedicat a defensar i Portugal, a atacar. Fernando Santos ha tret tota l'artilleria, però la pilota no ha volgut entrar.

Les llàgrimes de Cristiano Ronaldo

Les llàgrimes de Cristiano Ronaldo resumien la frustració del conjunt portuguès, incapaç de materialitzar cap de les moltes ocasions que han tingut. Fins a nou. Però tan sols tres xuts han anat entre els tres pals. La precipitació lusitana ha passat factura a l'equip, que havia arribat als quarts de final amb relativa facilitat després de permetre's el luxe de perdre en el darrer partit de la fase de grups i de passar per sobre de Suïssa als vuitens de final marcant-li fins a sis gols.

Cristiano Ronaldo plorant després que el Marroc eliminés Portugal al Mundial de Qatar.

Als vuitens, el Marroc ja va demostrar que sabia resistir, endreçat al darrere i limitant la feina de Bono, que només havia d'actuar en cas d'urgència. En atac, l'actuació marroquina ha estat més aviat escassa, excepte al tram final, quan Portugal s'ha bolcat en atac i els africans han disposat d'un parell d'un contra un que han malbaratat.

El Marroc ha resistit al temps de descompte, tot i que ha jugat amb inferioritat per l'expulsió de Cheddira, per doble groga, i ha fet història. La primera selecció africana a semifinals i el primer país àrab a arribar tan lluny. Qui els ho havia de dir.

França, rival del Marroc a semifinals

A les semifinals, el Marroc jugarà contra França. L'equip de Deschamps va derrotar Anglaterra en un partit disputadíssim que s'ha resolt en el tram final. El conjunt francès s'ha avançat amb una diana de Tchouameni, a la primera part, i semblava tenir el duel controlat. A la represa, però, Anglaterra ha pogut empatar gràcies a un penal comès per ell mateix. Kane no ha fallat. A partir d'aquí, els anglesos han tingut més i millors ocasions, però el gol ha tornat a ser francès, obra de Giroud, rematant una centrada de Dembélé. Anglaterra, amb deu minuts per endavant, s'ha bolcat a l'atac i ha disposat d'un altre penal. Ara bé, Kane l'ha xutat als núvols.