Segona Divisió
Esports Futbol 20/01/2018

El Nàstic i el Reus protagonitzen un derbi amb molts comptes pendents

L'equip local surt com a favorit aquest diumenge (18.00 h)

Efe
2 min
Els dos entrenadors, amb les samarretes

TarragonaEl Nàstic i el Reus Deportiu disputaran aquest diumenge (18.00 h) el derbi de la Lliga 1/2/3, en què l'equip vermell surt com a favorit d'acord amb la trajectòria que portaven els dos conjunts les últimes setmanes.

Aquesta vegada, el Nou Estadi serà l'escenari on les dues porteries mesuraran la seva rivalitat després de l'empat (1-1) que van signar a la primera volta a l'Estadi Municipal de Reus. L'equip de Aritz López Garai va estar a punt d'endur-se la victòria, però David Querol va fallar un penal a la recta final que els hauria donat els tres punts.

Precisament, López Garai serà un dels protagonistes del derbi, però perquè no podrà seure a la banqueta, ja que ha estat sancionat amb tres partits per l'expulsió, la passada jornada, en l'enfrontament amb el Lugo. El suplirà a la banqueta Xavi Bartolo, segon entrenador del Reus i amb passat al cos tècnic del Nàstic.

Els resultats dels uns i dels altres fan que el conjunt local surti com a favorit. Els números del Nàstic com a visitant –ha guanyat cinc partits i n'ha empatat un– el posiciona per endur-se el duel, encara que el Reus es vol despertar del seu mal moment i trencar la ratxa de cinc partits sense saber què és guanyar.

Els reusencs, que marquen la zona de salvació de la Lliga 1/2/3, sumen 26 punts. Cinc per damunt del descens. Per això, la victòria es fa necessària per als negre-i-vermells. Amb dos punts més i en dotzena posició apareix un Nàstic que no s'havia vist tan ben classificat des que va començar la temporada.

Són els locals els que arriben amb més baixes al partit. Per lesió, no hi podran participar els defenses Pol Valentín, Djetei i César Arzo, els centrecampistes Tejera i Eddy Silvestre i els davanters Juan Delgado i Uche.

Amb tots aquests contratemps, Antonio Rodríguez Saravia, 'Rodri', haurà d'armar un onze semblant al que va guanyar al Sadar (0-2) la passada jornada, amb l'excepció de Silvestre, que es va lesionar a la primera meitat. Javier Matilla apunta a ocupar el seu lloc a l'equip titular.

El Reus, per la seva banda, té les baixes per lesió del lateral dret Jorge Miramón i els extrems Ricardo Vaz i David Querol.

stats