Futbol
Esports Futbol 11/06/2022

El Nàstic de Tarragona haurà de continuar remant per tornar a ser professional (2-0)

Els catalans cauen contra el Vila-real B a la final per l'ascens a Segona Divisió

Jugadors del Vila-real B celebrant un gol a Vigo.

BarcelonaEl Nàstic de Tarragona haurà de continuar competint a la Primera RFEF. L'única esperança catalana d'ascens a Segona va caure a Vigo contra un Vila-real B que va resistir a la primera part i va fer valer el seu talent superior a la segona per assolir l'objectiu. L'equip tarragoní, que va baixar el 2019, encadenarà la quarta temporada consecutiva a la tercera categoria espanyola.

Dani Romera va ser el principal protagonista de la primera part a Balaídos. El davanter andalús, cedit per la Ponferradina, va ser qui més va amenaçar la igualada inicial abans del descans. Va generar tres ocasions força clares de perill, una de les quals un gol anul·lat per una falta dubtosa al porter groguet, Iker Álvarez, a la sortida d'un córner. El mal refús d'Álvarez el va aprofitar Quintanilla sobre la línia de gol per fer un 0-1 que l'àrbitre va desfer i que el VAR, per absència, no va poder revisar. Diversos centenars d'aficionats granes desplaçats a més de 1.000 quilòmetres de casa seva van protestar la decisió del col·legiat, però van continuar vibrant amb un Nàstic que hi creia, amb un equip que compensa la falta de qualitat amb experiència, solidesa defensiva i una gran disposició sense pilota. En aquest sentit, cal remarcar el bon paper de Ribelles, que no en va deixar passar ni una a la medul·lar, i de la veterana dupla Quintanilla-Aythami a l'eix, que va controlar les internades d'Arana i Jackson, els quals no van poder xutar entre pals als primers 45 minuts.

El pas per vestidors, però, va esperonar la parella ofensiva del Vila-real B, que només va necessitar set minuts per construir l'acció de mèrit que va desnivellar la balança. Arana va dividir en zona de tres quarts i va filtrar una pilota precisa per a Jackson, que va definir amb molta calma davant la sortida de Manu García. Després d'un primer parcial en què va anar a remolc de l'oponent, el conjunt castellonenc va treure partit del fet de passejar a Primera RFEF una plantilla amb molts futbolistes sèniors capacitats per ser professionals. Raül Agné va moure la banqueta en busca de l'empat, primer fent entrar Jannick i Carbia i després un gran expert en ascensos com Edgar Hernández. Amb tot, la reacció no va arribar i el Nàstic, bolcat en atac, va acabar concedint el 2-0, obra altre cop de Jackson, al temps afegit.

Drama a la Corunya

Uns quilòmetres al nord de Vigo, a la Corunya, el Deportivo va veure frustrats els seus desitjos de tornar al futbol professional estatal. El botxí dels gallecs va ser l'Albacete, un altre clàssic que va remuntar a Riazor la diana inicial de Mario Soriano al minut 24. Els manxecs van millorar a la segona part i van fabricar l'empat gràcies a Alberto Jiménez, autor de l'1-1 al 82. A la pròrroga, i malgrat que el Dépor jugava al seu estadi i ho tenia tot per guanyar, el català Jordi Sánchez va fer un golàs a cinc minuts per al xiulet final que va fer emmudir la parròquia local. L'alegria va viatjar a Albacete, que tornarà a tenir un equip a Segona només un any després del descens.