Esports Futbol 11/05/2019

El Nàstic de Tarragona ressuscita després del descens matemàtic (2-1)

El conjunt grana venç el Mallorca i suma la vuitena victòria de la temporada

Adrià Fernández
Ikechukwu Uche ha sigut l'encarregat d'obrir la llauna en la victòria del Nàstic contra el Mallorca per 2-1

BarcelonaAmb el descens ja assegurat, el Nàstic de Tarragona ha tornat a aconseguir una victòria. Això sí, intranscendent. Els gols d'Uche i Kanté han trencat una ratxa de quatre partits consecutius sense guanyar. Amb el 2-1, el conjunt d'Enrique Martín complica l'ascens d'un Mallorca que ha arribat al Nou Estadi en ratxa, amb cinc partits seguits sumant.

El Nàstic s'ha despertat a partir del minut 40. Abans el Mallorca ha estat a punt de marcar en dues ocasions molt clares, però a Araday s'ha trobat amb la fusta i Salva Sevilla ha errat l'un contra un davant Becerra. A cinc minuts del final del primer temps, l'àrbitre ha assenyalat penal a favor dels tarragonins per unes mans de Xisco Camps. Uche ha enganyat totalment Reina, però el seu xut ha marxat fora dels tres pals entre els xiulets dels pocs aficionats granes que s'han desplaçat al Nou Estadi. Tres minuts després, el mateix davanter nigerià ha obert la llauna controlant una pilota des de l'esquerra i enviant de volea l'esfèrica al fons de la xarxa. El 8 del Nàstic s'ha encarat als seus propis aficionats per recriminar-los els xiulets rebuts per haver fallat el llançament des dels onze metres, i ells han respost amb càntics d'"Uche vete ya".

A la represa, Budimir ha fet l'empat a un, però el gol no ha pujat al marcador perquè l'àrbitre ha assenyalat mans en el control del davanter bosnià. El Nàstic ha tingut una gran ocasió d'Iván López, però Reina ha aturat en dos cops el xut del jugador grana. Quan els poc més de 2.000 aficionats granes que s'han desplaçat al Nou Estadi celebraven una victòria intranscendent, el Mallorca ha anotat el definitiu 1-1. Prats ha aprofitat una badada defensiva per empènyer una pilota centrada des de la dreta ja al temps d'afegit. Però no, el Nàstic encara no havia dit l'última paraula. Posats a descendir, val més fer-ho amb dignitat. Jose Kanté, que ha substituït Luis Suárez, ha enviat una canonada teledirigida des del vèrtex esquerre de l'àrea, col·locant la pilota a la base del pal llarg, impossible per a Reina.

Amb aquesta victòria el Nàstic trenca una ratxa de cinc partits sense perdre del Mallorca. L'equip balear continuarà dormint en quarta posició, amb 64 punts, a set de l'ascens directe que marca el Granada amb 71. El Nàstic, amb el descens ja matemàtic, suma 31 punts quan encara queden quatre partits.