Futbol
Esports Futbol 22/04/2020

Diners de l'Aràbia Saudita convertiran el Newcastle en l'equip més ric de la Premier

En les pròximes hores es concretarà la compra del club a mans de Iàssir al-Rumayyan

Ara
2 min
El Newcastle,  apunt de convertir-se en el club més ric de la Premier

BarcelonaUn fons d'inversió pública de l'Aràbia Saudita, encapçalat per Iàssir al-Rumayyan, està a punt de tancar la compra del Newcastle United, en un moviment que convertirà l'equip anglès en el més ric de la Premier League. L'operació està molt encarrilada i, segons publica el Daily Mail, es podria tancar definitivament en les pròximes hores perquè els nous propietaris saudites ja han fet un dipòsit per reservar el canvi de poder, que apartarà Mike Ashley del control de l'entitat. Haurà de ser la Premier la que ho validi oficialment, quan s'hagin llegit el document de més de 350 pàgines que han enviat els nous propietaris.

En els seus plans, calculen destinar més de 200 milions de lliures en fitxatges i infraestructures de manera immediata, i miren ambiciosament cap a la Champions, amb inversions en etapes de tres anys.

L'operació posaria fi a l'hegemonia ecònomica del City, i els primers càlculs pronostiquen una capacitat de despesa més de deu vegades superior. Els citizens, a través del xeic Mansour dels Emirats Àrabs Units, ha invertit més de 1.800 milions d'euros des de la seva arribada al club el 2008.

Si tot surt bé, el fons sobirà saudita es convertirà en el nou propietari majoritari de St James's Park amb el 80% de les accions. Al-Rumayyan és el president de Saudi Aramco, la companyia petroliera més gran del món i també forma part de la junta directiva d'Uber.

Reacció d'Amnistia Internacional

Amnistia Internacional ha advertit a la Premier League que ha de revisar el registre de crims contra els drets humans que ha comès l'Aràbia Saudita abans d'autoritzar la compra del Newcastle United. L'organisme ha enviat una carta demananant una investigació a la Lliga per no convertir-se en "encubriment". "No respondre als dubtes que hi ha sobre el registre de drets humans a l'Aràbia Saudita, la Premier està posant en risc el fet de convertir-se en qui encobreixi els fets en favor dels que volen utilitzar el glamur i el prestigi del futbol per tapar accions immorals i que trenquen la llei internacional".

stats