Esports Futbol 06/06/2012

L'Audiència Nacional dicta presó provisional sense fiança contra Josep Delgado, propietari del Girona

L'Audiència Nacional condemna Josep Delgado, màxim accionista del Girona, a presó provisional sense fiança per activitats il·legals a Polònia

Ara
1 min
Joaquim Boadas, Josep Delgado i Ramon Vilaró

BarcelonaL'Audiència Nacional ha condemnat l'empresari Josep Delgado, màxim accionista del Girona FC, a presó provisional sense fiança. Segons la Cadena SER, el propietari del club gironí està acusat de crear una xarxa d'empreses de compravenda de ferralla a Polònia, articulades en realitat per un grup delictiu que es dedicava a evadir impostos.

A principis de gener d'aquest any, Delgado va negar totes les acusacions i va quedar en llibertat, però les autoritats poloneses van reclamar la seva detenció. El jutjat central d'instrucció numero 5 va enviar el cas a l'Audiència Nacional, que el passat 23 de març va dictar l'ingrés a presó sense fiança per a Delgado. Com que no el van trobar a través dels seus representants legals, el despatx Monguilod de Girona, van emetre una ordre de recerca i captura.

Segons el codi penal polonès, els fets de què s'acusa Delgado constitueixen un delicte contra l'ordre públic, un delicte fiscal i un altre contra operacions econòmiques. La pena prevista per aquests fets és de 10 anys de presó. L'Audiència Nacional precisa que si Delgado és condemnat a Polònia, l'hauran de tornar a Espanya per complir la sanció.

stats