El Procicat amplia la capacitat dels estadis al 60%

L'Espanyol podrà jugar contra el Madrid davant de 23.700 aficionats

Àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors de l'Espanyol durant un minut de silenci a l'RCDE Stadium

BarcelonaLa Generalitat va aprovar a través del Procicat la pròrroga del gruix de les restriccions pel coronavirus. En un comunicat, l'executiu català va concretar que les noves mesures entraran en vigor aquest dijous i tindran una vigència de vuit dies. D'aquesta manera, el Govern flexibilitza les restriccions en el món de l’esport. En les instal·lacions o equipaments amb un aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim autoritzat passa del 40% al 60% en grups sectoritzats de màxim 6.000 persones, i del 30% al 40% si són espais tancats, amb grups de com a màxim 1.750 persones. En les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, es manté l’aforament màxim del 70%, però el nombre màxim d’assistents passa de 1.000 a 1.750 persones. A més, en aquelles instal·lacions que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i es garanteixin mesures de control d’aglomeracions, el nombre màxim d’assistents passa de 3.000 a 3.500 persones, amb grups sectoritzats d’un màxim de 1.750 persones i respectant el 70% d’aforament.

Les noves restriccions entraran en vigor dijous i, per tant, el primer partit de la Lliga Santander de futbol que es veurà afectat serà el que l'Espanyol disputarà diumenge contra el Reial Madrid, on hi podrà haver fins a 23.700 espectadors. El club blanc-i-blau va recordar que tots els socis que han renovat el seu abonament podran entrar a l'RCDE Stadium. D'altra banda, l’entitat va posar a la venda un paquet d'entrades a la zona de Tribuna Presidencial, Corporate i President, ja que en aquests sectors no se supera el màxim aforament previst. El soci, com és habitual, podrà comprar un màxim de dues entrades en aquestes zones amb un 10% de descompte. En aquesta ocasió no es posaran a la venda entrades per a menors de cinc anys ni a cap altra zona de l'estadi.

El Girona també podrà ampliar la seva capacitat a Montilivi per al partit de dilluns contra l'Almeria. Els equips de bàsquet catalans estudien com els afecta la nova normativa. El Barça, per exemple, obre divendres l’Eurolliga al Palau Blaugrana contra l’Alba de Berlín. El Baxi Manresa, per la seva banda, rep diumenge al Nou Congost el Baskonia en partit corresponent a la Lliga Endesa.

stats