FUTBOL
Esports Futbol 05/05/2019

Rayo Vallecano i Osca són els dos primers equips en perdre la categoria

Girona, Valladolid, Llevant, Vila-real i Celta es jugaran l'altra plaça de descens

Adrià Fernández
2 min
Rayo Vallecano i Osca són els dos primers equips a perdre la categoria

BarcelonaNomés tres equips poden baixar de categoria, dos dels quals ja estan confirmats. La derrota del Rayo Vallecano per 4-1 contra el Llevant, un rival directe, el condemna a tornar a Segona. L'Osca, que al descans ja perdia per 0-5 i ha acabat 2-6 contra el València, és l'altre conjunt que jugarà a la categoria de plata la pròxima temporada.

Tots dos equips han estat pràcticament tota la temporada en posició de descens. El Rayo només n'haurà sortit en quatre de les 38 jornades que s'acabaran disputant. L'Osca, exactament el mateix: des que va entrar-hi a la jornada 5 no n'ha tornat a sortir, i ha acumulat, així, 28 jornades com a cuer, 26 de manera consecutiva.

Els jugadors del Rayo Vallecano lamentant la derrota contra el Llevant per 4-1

La temporada passada l'equip madrileny va ser el campió de la Segona Divisió, una fita que mai havia aconseguit i que li va permetre tornar a la màxima categoria després de dos anys a la divisió de plata. L'Osca va aconseguir una meritòria segona posició que li permetia disputar, per primera vegada en la seva història, una temporada a Primera Divisió.

A falta de dos partits per disputar-se, o el que és el mateix, 6 punts en joc, hi ha cinc equips que es jugaran l'altra plaça que fa perdre la categoria. En aquests moments, el pitjor situat és el Girona, que ocupa l'última posició de descens, amb 37 punts. Davant seu hi ha el Valladolid, amb 38, i un triple empat a 40 punts entre el Llevant, el Vila-real i el Celta de Vigo.

El pròxim duel del conjunt gironí serà vital per mantenir vives les esperances de disputar una temporada més a Primera Divisió. Rebrà el Llevant a Montilivi en un duel que pot dur el Girona a la zona de salvació o condemnar-lo al descens després de dues temporades a la màxima categoria.

stats